Дипломат: САЩ използва тероризма за да сваля неудобни режими на управление


Дипломат: САЩ използва тероризма за да сваля неудобни режими на управлениеЗападът използва някой радикални групировки като инструмент за вмешателство във вътрешните работи на други държави, с което се обуславя разпространението на тероризма в света, смята Владимир Андреев.

Западните страни начело със САЩ разглеждат и продължават да разглеждат терористичните организации като един от възможние инструменти за вмешателство във вътрешните дела на другите държави, за дестабилизация на обстановката,  и за насилствено сваляне на неудобни режими, заяви заместник директорът на Департамента за нови предизвикателства и заплахи към външното министерство на Русия, Владимир Андреев.

« Терористичните групировки са се разглеждали и до сега продължават да бъдат разглеждани от отделни западни държави начело със САЩ- като приемлив инструмент в някой ситуации, за вмешателство и въздействие във вътрешните работи на други държави, за разпалване на конфликти и дестабилизация, за свалянето на неудобни за тях режими на управление», заяви дипломатът Владимир Андреев.

 

Дипломатът подчертава, че основния фактор за разпространението на тероризма като явление, а също и появата на международни бойци-терористи, е целенасочената, съзнателна линия на поведение от страна на конкретни държави, които смятат тероризма и съуответните терористични групировки, за подходящ инструментариум за постигане на своите политически и геополитически цели.

 

 

Posted on 19.03.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: