Горбачов: Крим е Русия и нека някой да докаже обратното


Горбачов: Крим е Русия и нека някой да докаже обратнотоБившият президент на СССР Михаил Горбачов заяви в интервю за италианското издание „Ла Република“ (La Repubblica) в понеделник (14 март), че „Крим е Русия и нека някой да докаже обратното“, съобщи онлайн изданието strana.life.

Според Горбачов периодът на разпад на СССР преди 25 години е много тежък за него. „Това са лоши спомени“, заяви той. Материалът припомня, че на 8 декември 1991 г. президентите на РСФСР, Украйна и Беларус – Борис Елцин, Леонид Кравчук и Станислав Шушкевич, подписват Беловежското споразумение. Според Горбачов в деня на подписването не е дошла никаква новина.

Що се отнася до Борис Елцин, Горбачов отбелязва, че до момента на подписването на Беловежското споразумение той е твърдял, че „Съюзът ще се запази“. Само че на практика той е имал съвсем други намерения, което впоследствие е станало очевидно.

На въпрос дали Владимир Путин има „империалистични амбиции“ с оглед на „анексирането на Крим“ и намесата в сирийския конфликт, Горбачов отговаря отрицатлено.

„На първо място, в Крим имаше референдум, който много ясно определи волята на гражданите му. Освен това Крим е Русия и нека някой да докаже обратното. В Сирия, от друга страна, върви борба срещу тероризма и Русия изпълнява своя дълг“.

 

Източник: „Руски дневник“

Posted on 14.03.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: