РУСКИТЕ ВКС – УЖАСЪТ НА НАТО И ИСЛЯМИСТИТЕ!


РУСКИТЕ ВКС - УЖАСЪТ НА НАТО И ИСЛЯМИСТИТЕ!Военните експерти на НАТО са потресени от точността, с която руските самолети поразяват целите си в Сирия. Това пише изданието Contra Magazin.

Действащите военни и тези в оставка, както и аналитиците са удивени от руската авиация в Сирия, защото тя нанася ударите си по терористите, използвайки стари самолети и боеприпаси.

Основната работа се изпълнява от проверените във времето бомбардировачи Су-24 и щурмоваците Су-25, които хвърлят фугасни и бетонобойни бомби съветски образец.
Разбира се, в Сирия летят и Су-34, но тяхната работа повече прилича на изпитания при полеви условия и реклама за потенциалните купувачи на руското оръжие.
Това, че старите съветски самолети хвърлят старите бомби точно в целта — докарва западните експерти до шок и ужас, отбелязва изданието.
Възможностите на руската авиация се обясняват с технологията SITREP, която използват бомбардировачите и щурмоваците.
Специализирана изчислителна подсистема СВП-24 анализира данните за позициите на самолетите и целите, атмосферното налягане, скоростта и посоката на вятъра, десетки други параметри и определя оптималната точка на хвърляне на бомбите.

Технологията работи толкова добре, че от височина шест километра боеприпасите се отклоняват от целта само с четири метра.
6000 метра е работната височина на руските ВКС в Сирия. Тя е недостъпна за преносимите зенитни комплекси, с които разполагат терористите от ИД и другите многобройни групировки.

Докато НАТО и главно САЩ влагат грамадни средства във високоточни оръжия и системи за тотален контрол, Русия използва техническите си възможности за минимизиране на загубите, — отбелязва изданието.
Високоточното оръжие се появи с цел намаляване на военните разходи, отбелязва изданието.

Основните разходи са за боеприпаси — Германия по време на Втората световна война изразходва за тях 60 % от военния си бюджет, СССР — почти половината.
По време на войната във Виетнам САЩ изразходваха 7.7 млн бомби, инвестирайки за тях най-малко 110 млрд долара, но резултатът бе трагичен да Америка.
Според сметките, високоточното оръжие за поразяването на целта от първи изстрел гарантира трикратна икономия само по отношение на боеприпасите. Ако добавим към това разходите за гориво, обслужване, заплати за военните, обезщетения в случай на смърт или раняване… — разходите са колосални, както става ясно.
Изданието отбелязва, че в резултат на популярността си викоточното оръжие стремително е поскъпнало. Крилатата ракета Tomahawk по време на операцията «Пустинна буря» е струвала няколко стотин хиляди долара.
Днес тя струва половин милион.
Един 155-милиметров управляем снаряд Excalibur струва на американската армия 50 хиляди долара. Цената е при серийно производство от голям мащаб, обаче.
Болшинството обекти, унищожавани с такива скъпи средства, струват в пъти по-малко.
Русия използва асиметричния метод — с помощта на най-нови технологии направи високоточни стари бомби, които в наследство от СССР останаха в голямо количество.

 

Източник: http://www.pan.bg

Posted on 13.03.2016, in Въоръжени сили, Наука и технологии and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: