И Албания ще се бори за руските туристи


И Албания ще се бори за руските туристиАлбанските туроператори се обърнаха към правителството на страната с молба да подпомогне развитието на туризма като създаде конкурентноспособен продукт, предназначен на първо място за руския пазар, съобщи Асоциацията на туроператорите в Русия (АТОР), цитирана от „Взгляд“.

Местните предприемачи смятат, че заради напрежението между Русия и Турция, пред Албания се отваря исторически шанс да се закрепи на руския пазар, се казва в съобщението на АТОР.

Албанските туроператори настояват управляващите да изготвят стратегия за развитие на туризма и да окажат подкрепа на туристическия сектор чрез данъчни облекчения и различни други механизми.

По мнението на руски експерт, запознат с възможностите на албанския туристически сектор, плановете на страната в сегашната ситуация са повече от амбициозни.

„Първо, Албания не разполага с толкова широка, разнообразна и качествена хотелска база.

Второ, в страната не е развит „ол инклузив“ туризмът, предпочитан от руснаците“, отбелязва той.

Като предимства на албанския туризъм той изтъква спокойните и девствени плажове по крайбрежието на Йонийско и Адриатическо море, както и ниските цени на услугите.

Сред неудобствата е липсата на директни полети между Русия и Албания. Цената на самолетния билет от Москва до Тирана с прекачване в Истанбул излиза около 20 000 рубли, а полетът отнема около 8 часа.

През последните години Албания всяко лято отменя визите за руски туристи. Въпреки това, според данните на Росстат, Албания не влиза в топ-50 на предпочитаните туристически  дестинации.

 

Източник: „Руски дневник“

Posted on 12.03.2016, in Общество and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: