Русия с нови 20 междуконтинентални ракети „Ярс“ ( видео)


Русия с нови 20 междуконтинентални ракети "Ярс" ( видео)Делът на съвременните ракетни комплекси в ракетните войски със стратегическо предназначение в Русия е 56 %, през 2022 година той ще нарасне до 100 %, съобщи пресслужбата на Министерството на отбраната на Русия.

 

«Държавната програма за въоръжение предвижда реализирането на балансиран комплекс от мероприятия за предоставяне на войската на съвременни образци въоръжение в името на гарантиране на бойната готовност, ядрената и екологичната безопасност на ракетните комплекси», — се казва в съобщението.

 

Подчертава се, че плановете за доставка на въоръжение и техника за 2015 година са били изпълнени напълно.

През 2015 година е модернизиран РК «Ярс», създаден е най-новият стационарен РК с ракета «тежък» клас «Сармат». Продължени са и сроковете за експлоатация на ракетните комплекси със стратегическо предназначение, които са на бойно дежурство.

Отбелязва се, че разходите по въвеждането на новия мобилен РК «Ярс» към групировката на ракетните войски със стратегическо предназначение са били занижени за сметка използването на готовата инфраструктура в ракетните дивизии, което позволило постигането на високи темпове на работата.

 

«През 2016 година още пет полка ще бъдат снабдени с този комплекс. Започва превъоръжаването на Иркутска и Йошкар-Оланска дивизии, следват- Новосибирска, Козелска, Нижне-Тагилска. В тези съединения ще постъпят още 20 междуконтинентални балистични ракети», — отбелязва Министерството на отбраната на Русия.

 

Източник: http://bgr.news-front.info

Posted on 08.03.2016, in Видео, Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: