Анализатори на The Times признаха неуязвимостта и ефективността на Т-90 „Владимир“ в Сирия


Анализатори на The Times признаха неуязвимостта и ефективността на Т-90 "Владимир" в СирияСирийските танкисти се доверяват на динамичната и на електронната защита на машините.

„Супертанкове, неуязвими за ракети” нарекоха коментаторите на британския вестник The Times руските танкове Т-90, участвали в боевете за Алепо.

Именно с активното и решаващо участие на танковете „Владимир” сирийските правителствени войски взеха под контрол главния път за снабдяване на джихадистките групировки откъм турската граница.

Т-90 е снабден с радиоелектронна система, откриваща пусната по него противотанкова ракета, а след това отклоняваща я от курса с помощта на инфрачервено излъчване. По този начин ПТУР, появили се миналата година в различни неправителствени формирования, станали абсолютно безполезни.

Освен това руската машина е защитена от слой броня, която при попадане на боеприпас се взривява навън и предпазва корпуса.

Местните журналисти отбелязват, че подобна допълнителна динамична защита се използва широко в Сирия, но за Т-90 тя е вградена и за поразяването му е необходима ракета със с два последователни заряда.

Британските коментатори обърнаха внимание и на публикацията на свой колега, близкоизточен редактор на изданието Jane’s Defence Weekly Джереми Бини.

С позоваване на различни източници от Мрежата той написа, че в решителни боеве край Алепо на кулите на танковете и на други бронемашини са забелязани странни контейнери, които са допълнителни системи за защита от ракети.

В началото на февруари в интернет се появи видео с танкове Т-90 в района на Алепо. Пак в интернет се твърди, че това били руски танкове Т-90, предадени като военна помощ в елитни сирийски подразделения.

Екипажите били сформирани от танкисти, имащи опит в управлението на Т-72 и преминали ускорена подготовка в Русия.

 

Източник: Блиц

Posted on 07.03.2016, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: