Independent: Най-модерното руско оръжие промени хода на борбата срещу Ислямска държава


Independent: Най-модерното руско оръжие промени хода на борбата срещу Ислямска държаваНай-модерното руско въоръжение и военна техника даде на сирийската правителствена войска преимущество в борбата срещу Ислямска държава и позволи да се постигне прелом в хода на войната, пише Independent.

За пет години сирийската армия загуби над 60 хиляди човека, но благодарение на руските военни технологии загубите намаляха значително.

В Сирия, както отбелязват авторите на статията, са изключително впечатлени от модернизираните танкове Т-90, които Русия достави в края на миналата година.

Системите за активна защита, с които са снабдени руските бойни машини, позволяват да се променя траекторията на движение на противниковите снаряди, когато ракетите се намират буквално на няколко метра от танка.

Не по-важни от танковете за сирийските военни са руските електронни средства за разузнаване, с помощта на които се пробива отбраната на противника в планинските райони в северо-западната част на страната, се казва в статията.

Руските военни специалисти обучават сирийските военни да боравят с техниката и ги тренират за водене на бойни действия в градски условия и в планински местности.

Както пише изданието, първоначално сирийската армия била планирала да извоюва от терористите Палмира, но руските специалисти убедили сирийците да започнат операция в северната част на страната, за да отрежат радикалните групировки от пътя за доставки на провизии от Алепо и от Турция, пише изданието.

Независимо от цялото самохвалство на Саудитска Арабия, която заявяваше за създаването на «коалиция срещу тероризма», силите й са «в значителна степен неподготвени», — пише изданието.

Сирийската армия и намиращите се на нейна страна иранци и групировката «Хизбулла» успяха да покажат добри резултати в сложните бойни условия, когато започнаха настъплението си срещу позициите на джихадистите в Алепо.

Нещо повече, на фона на успехите на сирийските военни на тяхна страна преминават все повече и повече бойци от «Свободната сирийска армия», — която до скоро се сражаваше срещу президента Башар Асад.

 

Източник: http://bgr.news-front.info

Posted on 02.03.2016, in Анализи, Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: