Започнаха изпитанията на първите 20 невидими танка „Армата“ (видео)


Започнаха изпитанията на първите 20 невидими танка "Армата" (видео)Те имат 4-степенна система на защита и на практика са неоткриваеми от противника.

Започнали са изпитания на 20 нови танка „Армата“ с уникални свойства. Това съобщава РСН, като се позовава на заместник директора по спецтехниката на корпорацията „Уралвагонзавод“ Вячеслав Халитов. По думите му те имат 4-степенна система на защита, която няма аналог в света и на практика противникът не може да ги открие.

„Ние използваме GALS-технологии, сързани със защитата на машината чрез специално покритие и създаване на светлоотразяващи повърхности, за да не може да бъде определено що за обект е това в различните диапазони – радиолокационния, инфрачервения и оптичния“, обяснява Халитов.

Новият модел има и уникалната способност да унищожава приближаващите се към него снаряди още по време на полета им. За това отговаря т.нар. система за активна защита Hardkill.

„С нейна помощ унищожаваме подлитащите боеприпаси, в случай, че противникът е открил танка и е изстрелял към него противотанкова ракета или някакъв друг снаряд“, уточнява експертът.

Благодарение на третото ниво на защита вражеският снаряд може да бъде унищожен, ако е преодолял първите две нива. Задачата на четвъртия защитен слой е да запази екипажа и техниката.

В момента на изпитания са подложени моделите Ш-14 и Т-15, които ще постъпят на въоръжение във войските през 2016-17 г., допълва представителят на ръководството на „Уралвагонзавод“.

Халитов подчертава, че в НАТО и САЩ са сериозно обезпокоени от новата руска техника, тъй като на Запад в близките 8-10 години няма да могат да направят аналог на „Армата“.

Източник: Блиц

Posted on 29.02.2016, in Видео, Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: