Представител на ДНР: „Донбас няма да се върне в Украйна“


Представител на ДНР: „Донбас няма да се върне в Украйна" Представител на ДНР: „Донбас няма да се върне в Украйна, нито под формата на федереация, нито под формата а конфедерация!“

Представителят на народния съвет на ДНР, Владислав Бриг заяви, че САЩ напълно контролират режима в Киев с цел да направят съществуването на ДНР и ЛНР невъможно в състава на Украйна.

„Не виждам причини, властите в Киев да се променят. В следващите 10 – 15 години ще доминира русофобска власт командвана от САЩ.

За това, Донбас няма да се върне във състава на Украйна под никаква форма, била тя федератива или конфедеративна.“ – заяви Бриг.

Той припомни, че Киев отговори на предложението на жителите на Донбас за федерация със гражданска война, а това сериозно затруднява диалога със официален Киев.

„Когато през март 2014 започнахме диалог, бяхме готови да се съгласим на създаването на федерация, но предложението ни беше погазено.

Това включваше украински танкове, системи „Град“, унищожаващи домовете ни.

Колко от нашите загинаха? И как да кажем на народа си че ще се върнем при онези, които ни донесоха толкова страдание?“ – допълни Бриг.

През април, миналата година, украинските власти започнаха военна операция срещу ДНР и ЛНР. Според данните на ООН, жертвите на конфликта са повече от 9000.

Разрешаването на ситуацията в Донбас беше дискутирана по време на срещите в Минск, от контактната група, която от септември 2014 до сега е издала три документа със стъпки за потушаване на конфликта. 

 

Превод за Форт Рус България : Х. Нурев 

Източник: http://fortrussbg.blogspot.bg

 

 

Posted on 27.02.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: