Уникално ВИДЕО: За първи път показаха ракетното отделение на „Александър Невски” с „Булава”


Уникално ВИДЕО: За първи път показаха ракетното отделение на „Александър Невски” с „Булава” „Гнездото на оси” се преустройва изцяло за новите атомни крайцери на Русия.

Атомната подводница „Александър Невски” в камчатския град Вилючинск е пристигнал през есента и е станал първият крайцер, постъпил на въоръжение в подводните сили на Тихоокеанският флот на Русия за последните 20 години, съобщава „Звезда”. Там чакат и други атомни подводници по проекта „Борей”, като в съответствие с тях се привежда цялата инфраструктура на базата, известна на НАТО като „Гнездото на оси”.

Кореспондентът на „Звезда” успя пръв да види ракетното отделение на подводния крайцер. Шахтите, от които бе извършен стартът на ракетите „Булава”, са отбелязани със звезди. Всеки подводничар при всякакви сигнали за тревога много добре знае, къде той трябва да се намира и какво да прави, независимо дали ще има бойна стрелба с ракети или учение с пожар. Тук във всеки един момент животът на целия екипаж зависи от действието на всеки моряк.

„Борбата за оцеляване се отработва в различни условия. Както при липсата на осветление, така и при пълно задимяване. Всеки подводничар трябва с пипане да намери необходимия клапан, да го отвори. Представете си, че трябва през нощта да отидете да си налеете чаша вода в кухнята без да включвате лампата. Все ще се спънете в нещо, а може и да си налеете не това, което трябва”, разказва командирът на атомния крайцер Максим Петров.

Във Вилючинск строят не само нови докове за атомните крайцери, но и домове за екипажите им. Алексей Алексейчук, потомствен подводничар, е получил веднага тристаен апартамент, след като е пристигнал в Камчатка. Условията са толкова добри, че съпругата му Оксана нито за миг не е съжалила, че го е последвала буквално на край света.

В базата се строят още нови детски градини, спортни комплекси, за да може онези, които държат ядрения щит на Русия в сърцето на Тихия океан да знаят: у дома всичко е наред.

 

Източник: Блиц

Posted on 25.02.2016, in Видео, Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: