САЩ посякоха съюзниците от Анкара: НАТО няма да се застъпи за Турция!


САЩ посякоха съюзниците от Анкара: НАТО няма да се застъпи за Турция!Заплахите на Ердоган за намеса в Сирия ускориха споразумението между САЩ и Русия.

Договаряйки се с Русия за примирието в Сирия, САЩ демонстрираха на Турция, че не подкрепят намеренията на Анкара да изпрати войски в Сирия, заявил бившият американски дипломат Джим Джантрас в интервю за RT.

„Осигуряването на прекратяването на огъня ще бъде извънредно трудно. Ако Турция изпрати свои войски в Сирия, това би било абсолютно незаконно, те ще бъдат подложени на ответни мерки от страна на сирийската армия и руската авиация.

Вашингтон даде на Анкара ясно да разбере, че „вие, деца, сами се оправяйте и ако сте толкова глупави, че да изпратите свои сили в Сирия и да ги подложите под руски удари, не чакайте НАТО да ви се притече на помощ” – счита Джатрас.

Според бившия дипломат, заплахите от страна на Турция и Саудитска Арабия за възможна намеса в сирийския конфликт са една от причините, заради които САЩ и Русия постигнаха споразумение за примирие.

Дипломатът обаче не изключва, че терористите могат да направят провокации, за да обвинят сирийските военни в нарушаване на примирието.

 

Източник: Блиц

Posted on 24.02.2016, in Балканите, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: