Военният тв канал „Звезда“ с класация на най-ефективните бойни комплекси: Уникални мощни оръжия навлизат в руската армия


Военният тв канал "Звезда" с класация на най-ефективните бойни комплекси:  Уникални мощни оръжия навлизат в руската армияМеждуконтиненталната ракета „Сармат“ може да поразява цели на разстояние от 10 000 километра, безпилотният глайдер Ю-71 ще е най-модерният летателен апарат в руската авиация.

Тежкият атомен ракетен крайцер "Петър Велики"

Тежкият атомен ракетен крайцер „Петър Велики“ – най-големият в света ударен боен кораб, който не е самолетоносач. Основа на бойната му мощ е противокорабният ракетен комплекс П-700 „Гранит“. Неговите крилати ракети със 750-килограммови заряди развиват скорост два пъти по-висока от звуковата и имат далекобойност над 600 км. Предназначението му е да унищожава корабни групировки на противника, в това число и самолетоносачи. „Петър Велики“ е оборудван и със зенитни ракетни установки ЗРК С-300Ф , ЗРК „Оса-МА“, ЗРАК „Каштан“, 130-милиметрови универсални автоматични установки АК-130 и 30-милиметрови ЗАК АК-630М.
В арсенала на крайцера присъства и мощно въоръжение против подводници, включително дълбочинни бомби със собствена хидроакустична система за прицел.

 "Коалиция-СВ"

Уникалната двустволова 152-миллиметрова самоходна артилерийска установка „Коалиция-СВ“. Боекомплектът включва 70 снаряда, скорострелността е до 23 изстрела в минута. По шосе развива максимална скорост до 90 км/ч, пробегът е 500 км. Далекобойността е до 70 км. Концептуално новата бронирана капсула на екипажа е разположена в предната част на машината.

Станцията за визуално-оптически смущения "Грач"

Станцията за визуално-оптически смущения „Грач“ е създадена специално за защита на военни кораби през нощта и при намалена видимост. Способна е да „заслепява“ живата сила и оптичните прибори на противника, позволява да бъде скрито свалянето на десант. С нея са оборудвани кораби от различен клас. С помощта на високо интензивно светлинно излъчване устройството заслепява визуално-оптичните и оптико-електронните прибори за наблюдение и прицел.

 Крилатите ракети "Калибър"

Крилатите ракети „Калибър“ станаха известни след атаката от бойни кораби в Каспийско море по цели на „Ислямска държава“ на територията на Сирия. Както стана ясно, те могат да поразяват обекти, отдалечени на 1500-2000 км. Скоростта им е почти 3000 км/ч. Когато наближи целта, ракетата се снижава до 10-50 метра и става недосегаема за противовъздушните оръжия на противника.

 Т-50

Т-50 – най-новият изтребител от пето поколение, който премина успешно изпитанията и тази година влиза на въоръжение в руската армия. Изтребителят може да лети със свръхзвукова скорост без форсаж. Максималната му скорост е 2600 км/ч. Той може да открива трудно забележима цел на земята от разстояние 100 км. Може едновременно да следи 60 цели във въздуха и на земята и да порази 20 от тях.

 Противокорабните универсални ракети "Оникс

Противокорабните универсални ракети „Оникс“ могат да бъдат поставени на кораби, подводници, самолети и брегови установки. Носят заряд от 300 кг и са с далекобойност до 500 км. Скоростта им е 750 метра в секунда при пълна автономност след изстрелването – стреляш и забравяш за целта.

  Безпилотният глайдер Ю-71

Безпилотният глайдер Ю-71 е на етап завършване на конструкторската разработка и обещава да стане най-съвременният летателен апарат в руската авиация. Основното му качество е скоростта – 11 000 км/ч. Нито една система за ПРО или ПВО не е в състояние да засече или изчисли траекторията на глайдера, който ще може да носи ядрено оръжие на борда.

 Междуконтиненталната ракета "Сармат

Междуконтиненталната ракета „Сармат“ скоро ще постъпи на въоръжение на мястото на „Воевода“. Тази ракета с боен заряд четири тона не лети по балистична траектория, а маневрира непредсказуемо в горните слоеве на атмосферата на височина няколко десетки километра. Може да поразява цели на разстояние до 10 000 километра.

Мобилната зенитна ракетна система "Антей-2500"

Мобилната зенитна ракетна система „Антей-2500“ е единствената в света, която може да прехваща балистични ракети с обсег до 2500 километра. Комплексът може да порази до 16 балистични ракети, които летят със скорост до 4500 метра в секунда.

Танк Т-14 "Армата"

Танк Т-14 „Армата“ е оборудван с модерно 152-милиметрово оръдие 2А83. Това е първият в света танк на базата на универсална платформа с бронирана капсула за екипажа, АФАР-радар (радар с активна фазирана антенна решетка) и комплекс за активна защита, който е в състояние да прехваща всякакви противотанкови снаряди. Заради неговите характеристики аналитичният център на Пентагона призна Т-14 за първия в света танк от трето поколение.

 

Източник: Епицентър

Posted on 24.02.2016, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: