Владимир Путин: Задачата на ВС на Русия е адекватно и бързо да отговорят на всяка заплаха


Владимир Путин: Задачата на ВС на Русия е адекватно и бързо да отговорят на всяка заплахаНашите Въоръжени сили винаги трябва да са готови за бърза и адекватна реакция към всяка потенциална заплаха, да пресекат всяка провокация и агресивни действия“- каза руският президент Владимир Путин на тържествено мероприятие в навечерието на празника 23 февруари- Денят на защитника на отечеството.

Руският държавен глава отбеляза, че за последното време е направена » сериозна крачка по укреплението на армията и флота»,  с всяка изминала година се увеличават възможностите  на Въздушно-космическите сили и Военно-морския флот, потенциалът за стратегическо сдържане, усилва се присъствието по ключови и стратегически направления».

По оценка на президента, » се повишава нивото на оперативна и бойна подготовка на войските, специалните части и подразделения, планомерно се оборудват с най-новите достижения и образци на военната техника.

 

» Укреплението и развитието на Въоръжените сили, на цялата военна организация на Русия винаги ще бъде една от най-важните задачи за страната»— заяви Владимир Путин.

 

 

38

Путин отбеляза още, че армията на Русия във всички времена, е била твърда и здрава опора за държавата, гарант за стабилност, суверенитет и териториална цялостност, символизираща националното достойснство и мощ на Русия.

 

 

 

39

» Без да жадят живота си, нашите офицери и войници са помогали за отстояването на свободата и независимостта на много народи, изпълнявайки важни миротворчески мисии, участвали са безстрашнно в ликвидацията на стихийни бедствия, спасявали са хора във различни извънредни ситуации»- каза Владимир Путин.

 

Президента на Русия изрази благодарности към ръководството на министерството на отбраната и личния състав на Въоръжените сили » за честната добросъвестна служба».

 

Българска редакция News Front.

Posted on 23.02.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: