Брониранaта машинa „Тайфун“ демонстрира пределни възможности на тестовия полигон (видео)


Брониранaта машинa „Тайфун“ демонстрира пределни възможности на тестовия полигон (видео)На стрелковия полигон в Алабино тежкият „Тайфун“ демонстрира своите практически пределни възможности. Под изстрелите на танковете и залповете на артилерийските установки се създаде илюзия за пълномащабен бой.

Бронираните машини „Тайфун“ паралелно бяха разработени от две предприятия – „Урал“ и „Камаз“. Формите и структурата са им различни, също и двигателите. Но те имат обща задача – максимална защита.

Бронята на „Тайфуна“ издържа попадение от голямокалибрена картечница. Системата за напомпване на гумите позволява движение, дори ако във всяка гума има по 14 дупки. При това двигателят е защитен от всички страни с двойна броня, така че максимално да издържи на попадение на куршум или шрапнел. Има и също отделна капсула, където се намира екипажът, а под нея – резервоарът.

След няколко дни в изпитателния център на министерството на отбраната на Русия започва изпитание на новите автомобили. Например, джипът „Трекол“, който има гуми с ниско налягане. Не затъва, движи се тихо и не оставя следи. Казват, че вече е бил ползван от силите за специални операции.

Цялата нова техника в изпитателния център се тества до краен предел и в най-сложните климатични условия. Снегоходът, в специална камера, за няколко часа бе „замразен“ до температура -50 градуса по Целзий.

Руските снегоходи, които вече са приети на въоръжение, с лекота издържат на такива пределни температури. Сега те преминават последни изпитания преди техниката да започне да постъпва на въоръжение при войските, главно, в северните арктически ширини.

В разработката на новите автомобили за Въоръжените сили сега вземат участие практически всички руски автозаводи. По голяма част от техниката ще завърши изпитанията още тази година.

Източник: http://www.fbr.bg

Posted on 03.02.2016, in Видео, Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: