Туитър откри в Сирия най-добре бронебойно защитения зенитен комплекс „Шилка”


Очаква се "ризницата" да прикрие допълнително машината

Очаква се „ризницата“ да прикрие допълнително машината

По същия начин е брониран допълнително танк в предградие на Дамаск.

В Сирия се намира най-добре защитената в бронебойно отношение четирицевния зенитно-артилерийски комплекс ЗСУ-23-4 „Шилка”, съобщи twitter.com/oryxspioenkop.

Комплексът е предназначен за борба с нисколетящи самолети и вертолети, но в Сирия му е намерено ново приложение за обстрелване на компактна жива сила.

Противокумулативната му решетка, предпазващ го от РПГ-7, поразително напомня за решетката на танка Т-72 в Джобар, предградие на Дамаск. При бой в градски условия РПГ са най-доброто средство за поразяване на танкове от малки дистанции.

Решетката предполага изработване в условията на добра производствена база, за каквато в Дамаск едва ли има възможности. За това може да се направи предположение, че това е руски проект за изпробване на това техническо решение, изработен в Русия за различни машини и то не в единствен екземпляр.

СПРАВКА : Комплексът е въоръжен с четири 23-милиметрови автоматични зенитни оръдия 2А7. Максималният хоризонтален обсег на всяко е 7 километра, а ефективният вертикален обсег — 1,5 километра.

Скорострелността на всяко оръдие е до 1000 изстрела в минута. Общият боекомплект е 2000 снаряда. ЗСУ-23-4 е снабден с радар и може да стреля автоматично в движение.
Източник: БЛИЦ

Posted on 31.01.2016, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: