Русия вади по-страшен танк от могъщия „Армата“- Т-90МС


Русия вади по-страшен танк от могъщия "Армата"-  Т-90МСНовият Т-90МС е натъпкан с цифрови автоматизирани системи, екипажът има дори климатици.

Възможностите на най-новия модел на танка Т-90МС са изпитани в Нижни Тагил. Реализираните сега технически решения не са използвани в Русия преди, а самият танк вече е определян като един от най-мощните в света. Бойната машина с успех е преминала изпитанията в различни климатически и географски условия, разказа в репортаж телерадиокомпанията ЗВЕЗДА.

Под многослойната броня на Т-90МС се крият нови цифрови автоматизирани системи. Модернизацията е засегнала всички съществуващи с отчитане на особеностите на съвременните военни конфликти.

„Сега вниманието се премести върху преносимите средства за противотанкова борба, затова ние подобрихме и характеристиките на защитата, и характеристиките на въоръжението, за да се борим с голям брой танкоопасни средства” – разказал началникът на отдела за ново проектиране в уралското конструкторско бюро „Трансмаш” Дмитрий Авраменко.

За тази цел на танка е инсталирана дистанционна картечна установка. Т-90СМ получил съвършено нова защита на купола и корпуса – разглобяеми модули с динамичен пълнеж могат да се поставят в зависимост от обстановката. В предишната версия на танка имаше само три бордови екрана, сега има пълна защита от най-съвременни материали.

Бойните възможности на танка значително се увеличават от авангардната система за управление на огъня. Панорамният прицел на командира е с няколко канала, включва термовизор, позволяващ да се води кръгово наблюдение на местността във всякакво време, денем и нощем.

Когато целта е захваната, системата за автоматично съпровождане вече не позволява вече да излиза от кръстчето на прицела. А най-новата функция „ловец-стрелец” дава на екипажа преимущество в скорост дори в бой против няколко танка на противника.

В съвременния танков бой всичко решават секундите. Командирът може да забрави първата цел и да продължи да „ловува” – започнатото ще го завърши стрелецът. Насочвачът вече не трябва да се занимава с търсене на целта, тъй като всички данни за нея, тъй като всички данни за нея се намират на екрана на неговия монитор. За да унищожи противника, той трябва да натисне бутона за стрелба.

Новата версия на Т-90 стана не само по-силна, но и по-комфортна – конструкторите са снабдили танка с автоматична скоростна кутия. За екипажа се освободило повече свободно място и даже два климатика.

Още преди година публично бяха направени предположения, че модернизираният танк Т-90 може да постави кръст на програмата по разработване на основен боен танк от ново поколение „Армата”, тъй като не удовлетворява военните с високата си цена и несъответствие на някои характеристики от зададените.
Източник : БЛИЦ

Реклами

Posted on 30.01.2016, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: