Русия се завърна на международната сцена като военна държава (видео)


Русия се завърна на международната сцена като военна държава (видео)Да видим какво се случва в страната, от която пристигат значителен брой бежанци в Европа. Страната, по повод на която тази седмица започват преговори в Женева — Сирия. От петък в Женева по покана на ООН трябва да започне среща на представените в гражданската война страни, но на този етап не е ясно, кого ще поканят в Женева.

В последните месеци в Сирия побеждава режимът на президента Асад — откакто Русия се присъедини в борба към правителствените войски. Руските авиационни части се разположиха във военната си база в крайбрежната провинция Латакия. Някои западни журналисти вече получиха позволение да посетят руската база. От там за нас предава Кристиан Линингер.

Това не е обичайна екскурзия, на която руското министерство на отбраната покани руски и чуждестранни журналисти. Разрешиха ни от най-близко разстояние да видим как протича руското военно участие в Сирия. Първата спирка — руската авиобаза. Допускането тук на чужденци е абсолютна нова информационна политика на руските военни, без съмнение — напълно съзнателно избрана политика.

Кристиан Линингер, кореспондент на ORF: Русия се върна на международната сцена като военна държава — това е посланието, което трябва да предадат журналистите от Сирия.

Както ни обясниха, за четири месеца от началото на руската кампания в Сирия бойните самолети са извършили вече почти 6 000 полета, поразени са над 10 000 цели. Фактът, че много от снарядите не са били предназначени за ИД, а за групите, които Западът определя като умерени, не се отрича от официалните представители на Министерството на отбраната на Русия. За тях почти всички са противници на Асад, т.е. те са терористи.

Игор Конашенков, официален представител на Министерството на отбраната на Русия: Най-накрая здравият разум заговори в Запада. Те започнаха да разбират, че сирийската армия трябва да освободи собствената си държава. Що се отнася до нас, то ние само помагаме за това.

Твърде смело е изявлението по повод хипотетичните западни възгледи, но тук чувстват своята правота, а освен това искат да покажат, че се сражават за справедливо дело: огромните кашони с хуманитарна помощ са предназначени за обкръжения от ИД град Дейр-ез-Зор. Те трябва да се хвърлят от самолети с парашути.

Вторият ден от екскурзията. Показват ни руски военен кораб, който е специализиран за борба с вражески подводници. Но Русия не е заплашвана в Сирия от подводници. Затова се създава впечатлението, че за Русия главното е да демонстрира присъствието си далече от родните води и по такъв начин още веднъж да подчертае желанието си, че Москва трябва да се възприема като глобална сила.

Ден трети. Салма. Неголям град, който войската на Асад отвоюва от противниците си само преди седмица — с активната подкрепа на руската авиация. Верните на Асад бойци са благодарни на Русияи се държат уверено.

Журналист: Ще победите ли в тази война?

Сирийски боец: Да.

Те вярват в победата си. Преди Русия да стъпи в Сирия армията на Асад беше много далеко. Но руските авиоудари укрепиха позициите на сирийския президент. Сега неговата войска ежедневно завзема нови територии. Доволни са и руските генерали.

Игор Конашенков: Тук ви показваме резултатите от нашата работа.

Руската кампания носи резултати — това иска да каже генералът.

Източник: http://bgr.news-front.info

Posted on 28.01.2016, in Анализи, Видео, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: