ДАМОКЛИЕВИЯТ МЕЧ НАД ГЕРМАНИЯ


ДАМОКЛИЕВИЯТ МЕЧ НАД ГЕРМАНИЯВ Германия има мощни американки бази. На територията на Германия са съсредоточени няколко хиляди военнослужещи от САЩ. Присъствието на Пентагона там е мащабно. Повече от където и да е другаде.

Например, недалеко от Дармщадт е разположен американски военен комплекс — най-голямата база на американското разузнаване в ЕС. Военните бази в Щутгарт и Рамшайн също са снабдени с последния писък на техниката.

И при всичкото това струпване на военни сили, Германия няма собствено ядрено оръжие. Без всякакво съмнение, при високото развитие на германската наука, то би могло да бъде самостоятелно разработено в най-кратки срокове.

При хипотетична ситуация на ядрен конфликт става дума за минути, обаче, а не за седмици или месеци.

Още един заслужаващ вниманието ни детайл — почти половината от златния запас на Германия се пази в американски банки. Берлин се опита да си върне златото, но на немците няма кой да им позволи дори да направят ревизия на ню-йоркското хранилище, пазещо скъпоценния метал.

Да, САЩ действат спрямо Германия от позицията на силата.

Меркел Обама Великобритания k_8

Берлин е с вързани ръце. Е, щом се съгласява да са му вързани ръцете, му остава само едно — безпомощно да преглъща непрестанните клетви на американските партньори, че бъдещето на германската нация се намира в надеждни ръце.

Скандалите, свързани с подслушването на мобилния телефон на Ангела Меркел от американските служби и последвалата жалка реакция на германската власт, която се ограничи само с гръмки изявления, също свидетелстват за липса на политическа воля в Германия.

Наложената глоба в размер на 258 млн долара над Deutsche Bank за нарушаване режима на санкциите, въведен от САЩ, не се нуждаят от какъвто и да е коментар.

При цялата си икономическа мощ и влияние в ЕС, Германия не контролира собствените си военни и икономически сфери. САЩ са надвиснали над тази държава като дамоклиев меч.

Отношението на Берлин към Русия, което понякога е пълен разрез с националните интереси на Германия, отчасти се обяснява точно с този дамоклиев меч.

Кога и с помощта на кои сили Германия ще се превърне в суверенна държава, знаят само…природните стихии на общественото недоволство.

 

Източник: http://worldtodaybg.com

Реклами

Posted on 25.01.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: