Разпадът на Шенген е реалност


Разпад, Шенген, реалност, ЕС,  мигранти, Европа, САЩ , Близкия Изток , Африка, Русия, санкции, дезинтеграция, Туск, кризаШенген беше едно от най-големите завоевания на ЕС. Сега това достижение не само се разклати, а заплашва да се срути с гръм и трясък пред ордите от мигранти.

Става повече от очевидно, че Европа се оказа практически неготова към този сценарий, спретнат от кукловодите отвъд океана. Не е достатъчно като малоумен да подкрепяш на думи всички авантюри и капризи на САЩ в Близкия Изток и Африка.

Но е повече от необходимо да мислиш какво подкрепяш, а не като сомнамбул да нагазиш със затворени очи през….блатото. Това последното се отнася за политическите фльонги, които все още тръбят, че ни трябват европейски мерки. Е, видяхме ви и ценностите, видяхме ви и мерките.

Да, едно е да повтаряш като папагал колко щедра и мъдра е Европа, но е друго, когато ти е заплашен народът и територията, драги евро-любители.

 

Трябва да споменем и тук отново Владимир Путин. Той попита риторично западните журналисти следното: Разбират ли те какво са сътворили?!

Е, сега май вече започват да разбират. Тук исках да кажа вдяват.

Разпадът на шенгенската зона е напълно реален сценарий. Брюксел ще трябва да се разплати за своята необмислена и наивна политика. Дори е редно да не се употребяват такива благи термини по повод Брюкселското чиновническо съсловие.

Политиката на Брюксел съвсем не е наивна. Тя е зловещ сценарий, спуснат от други кукловоди. Задокеански. Брюкселското зеле е само марионетка. Продажна.

Да, ще трябва да се простят не само с шенгенската зона, но и от други достижения на европейците. Европа, като политически проект, е на прага на тотална и много дълбока криза. Това е само началото.

Европа бавно и постепенно ще се превърне в полицейски континент

Между другото, Европа навлезе в криза още преди около десет години. Туск в момента сгъстява краските, опитвайки се да сплаши колегите си, да ги подтикне към някакъв вид решителност.

Кризата ще бъде тежка и в близкото бъдеще няма да бъде разрешена. Не се плашете, обаче вероятно ще станем свидетели на засилване на тенденциите на дезинтеграция на Европа. Едва ли ще бъде пълна дезинтеграция, но май ще видим с очите си страшни тенденции: елитът в Европа ще се превърне в националистически, ще се засили десният радикализъм…

Ще се увеличи пропастта между северна и южна Европа. Югът не е само Гърция, както знаем. Там са Испания, Португалия, Италия, в значителна част Франция…Някъде там и ние.

Да, Европа не беше особено дружелюбна към нас. Но беше богата, стабилна, беше удобен съсед. Ако там започнат дезинтеграционни тенденции, то Европа ще се превърне в НЕПРЕДСКАЗУЕМО място, дори в опасен съсед. 

Как така опасен? Погледнете антируските санкиции. Това не е опит да се защити европейският свят. Това е просто американски натиск. Америка се нуждае от Русия като външен враг. За да мотивира империалистическата си агресии.

Самият факт, че такава огромна държава като САЩ обявява публично, че Русия е най-големият й враг, вече означава, че кризата в Европа е налице. Означа, че светът е на прага на глобална …дандания. Това е зловещата проява на кризата. 

И не само санкциите — Европа вече няма да е удобното пристанище, в което да се приютят милионите българи, които решиха да избягат от Родината си, за да оцелеят.

Уви, вероятно на пристанището на Европа скоро няма да има кораби, а оглозгани от изгладнелите пълчища рибешки кости.

Хубаво е, когато в далечния хоризонт започва да се мержелее някакъв бунт. Май започвам да виждам първия му проблясък.

 

Източник: http://bgr.news-front.info

Posted on 22.01.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: