Изстрел от упор! Руснаците разработиха непробиваема бронежилетка (ВИДЕО)


Изстрел от упор! Руснаците разработиха непробиваема бронежилетка (ВИДЕО)„Екипировката на бъдещето“ не може да бъде пробита нито от картечен откос, нито удар от снайпер.

На уникална демонстрация присъства екип на руския тв канал „Звезда“. Журналист е допуснат по време на изпитанията на „екипировката на бъдещето“. По време на изпитанията журналисти прострелват от упор и взривяват от 2 метра с гранати екипировката на щурмовака, за да проверят качествата й.

Оказва се, че бронежилетката спокойно може да издържи както изстрел от винтовка, така и от картечница.

„Тази бронежилетка пази жизнено важни органи. Може да издържи изстрели от картечница и снайпер на дистанция 5 метра. Куршумите ще летят към войника, но на практика той ще остане жив, защото те няма да пробият бронежилетката“, разказва ръководителят на проекта от отдела по перспективни разработки на АО «Форт Технологии» Сергей Халяпин.

Панелите, вградени в новото бойно облекло, които бранят жизненоважните органи на боеца, са изработени от специална арамидна тъкан.

Висококачествените арамидни влакна, от които се произвежда платът на бронежилетката, се характеризират с отлични топлоизолационни качества и механична якост.

 

Източник: Блиц

Posted on 22.01.2016, in Видео, Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: