Руското откритие „Игла“ предпазва от радиоуправляеми взривове


Руското откритие "Игла" предпазва от радиоуправляеми взривовеУстройството може да брани стационарни обекти, авто и бронирана техника на място, и в движение.

Обединението на приборостроителната корпорация представи по време на Деня на иновациите на Министерството на отбраната на Русия индивидуален комплекс «Игла», която подобрява защитата на обектите от радиоуправляеми взривни устройства пет пъти, съобщава ТАСС.

«Създаването на комбинирани смущения (с прицелна и предпазна местота) радиусът на действието на «Игла» е пет пъти по-голям, отколкото на останалите видове аналогични устройства.

Освен това предимство на въпросното изделие е възможността да въвежда забранителни за заглшаване работни честоти.

Например за осъществяването на радиовръзка по време на работата на комплекса, съобщи представител на корпорацията.

Заместник генералният директор на ОПК Сергей Скоков обяви, че мобилният малогабаритен комплекс е разработен от концернът «Съзвездие», който е част от корпорацията.

Според него «Игла» може са се прилага за защита на обекти, включително на авто- и бронирана техника, както на стационарна, така и в движение.

«Устройството може да се монтира на различни транспортни бази с напрежение на бордовата мрежа от 12 волта. Като в същото време за «Игла» е необходима минимална подготовка преди използването й и минимална квалификация на оператора», казва Соколов.

От корпорацията отбелязват, че за да се повиши сигурността на комплекса, е предвидено едновременното включване на няколко изделия «Игла» и едновременната им работа с други видове средства за защита.

И по-конкретно комплексът дава възможност да бъде включено външно средство за заглушаване, какъвто е малогабаритният предавател за смущения «Лесочек».

 

Източник: Блиц

Posted on 21.01.2016, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: