В Русия ”учат” новите бронетранспортьори да плават (видео)


В Русия ”учат” новите бронетранспортьори да плават (видео)На полигон край Самара миротворци изпробват новите си БТР-и във вода

Край град Самара на Рошчинския полигон бойци от 15-та миротворческа бригада изпробват новите си бронетранспортьори (БТР). Военното подразделение получи наведнъж 80 модернизирани машини.

Предстои екипажите да се запознаят с техниката, да се научат да я управляват не само по суша, но и във вода. Някои от бойците вече имат подобен опит, но повечето изпращат сухопътната машина във водата за пръв път, пише „Вести“.

Разстоянието от старта до финала е около километър. По суша новите БТР-и трябва да преминат само няколко метра, а след това мощната бойна машина влиза във водата.

Скоростта на движение във водата, разбира се, не е същата, като тази на сушата – само 10 км/ч. Но задачата не е да се стигне първи до финала, а да се провери маневреността и управлението на БТР-а в непривична за него водна среда.

„Те трябва да влязат плавно и да излязат плавно, оценката им се намалява с един бал за нарушение. Трябва да преодолеят маршрута, без да закачат шамандурите”, обяснява заместник-командирът на батальона по въоръжението Константин Руже.

16 тона метал, снабден с тежка картечница и оръдие, се държи във водата като истински плувец. За да не остане цялата тази мощ във водата, преди старта подготвят внимателно всяка машина.

Осемдесет са модернизираните БТР-и, и всяка машина трябва да се научи да плава.

„Управлението във вода е някакси непривично. По суша той върви нормално, но във водата трябва да свикнем”, споделя старши механикът на 15-та миротворческа бригада Едуард Альошин.

Учебната дистанция в това езеро е само един километър, но в случай на нужда БТР-ите могат да преминават водни препятствия с дължина до 80 км, а запасите от гориво стигат за 12 часа автономно плаване.

 

Източник: http://www.fbr.bg

Posted on 21.01.2016, in Видео, Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: