Бежанската вълна, която залива Стария континент е новият Армагедон


Бежанската вълна, която залива Стария континент е новият АрмагедонГолемите европейски медии,натискани от политиците прикриват насилията и престъпленията, извършени от бежанци,които почти не намират място в новините. И това само усилва ксенофобията.

Пристигането на милиони бежанци-мюсюлмани ще промени и религиозният облик на Европа. А това не тревожи евреите.
„Та те всичките са мюсюлмани. И ни мразят!”,тревожи се обикновена германка.

80-90 процента от престъпленията се извършват от млади мъже.  73 процента от 1,2-те милиона кандидати за убежище в Европа според последните данни, публикувани неотдавна в сп. „Икономист“, са мъже.

Италия е начело на списъка по този показател с 90 процента кандидати за убежище мъже на нейна територия, пише Сара Гандолфини в „Кориере дела сера“.

И естествено Италия блокира плана на Европейския съюз да предостави на Турция 3 милиарда евро помощи в замяна на ангажимент за спиране на потока от мигранти към Европа.
Липсата на ефективни мерки от страна на европейските страни и институциите на ЕС може да доведе до значително изостряне на миграционната криза още през пролетта,предупреждава италианският външен министър Паоло Джентилони в интервю за френския в. „Фигаро“.
Бежанската вълна, която не спира да залива Стария континент е новият Армагедон, той настъпва в момента, ние с вас участваме в битката,каза Антон Дончев в бТв.
„Всички си представят Армагедона, последната битка между силите на доброто и силите на злото, ще участват всички царе на земята, така е писано в Апокалипсиса.Армагедонът е битка, която ще трае може би векове.
Сега изригва вулкана, изригва Близкия изток и се издънва Европа.
В момента от юг в Европа влиза друга вода.
Проблемът на исляма е, че той трябва да се оправи сам себе си. Хората, които изповядват исляма трябва да се разберат какво е безспорно, какво е спорно и какво е свято, какво не е свято. А голямата трагедия, ние в момента не разговаряме  с исляма”, коментира писателят.
Вече е видим и осезателен огромния риск за всички нормални хора с изключение на повредените с толерастия и зависимите от външни сили политици припяващи на Меркел и Юнкер.

Опасността  произтича основно  от крайния ислям  изповядван от част бежанците и от дисбаланса в половете.
Дисбалансът между половете сред най-младото население,дори и от една религия, води до по-голяма социална нестабилност, в която има и увеличаване на престъпността и насилието, по-специално на насилието над жените,сочи опита на Индия и  Китай,където политиката за борба с демографския бум,доведе до спад в раждаемостта на момичета.
Тези необразовани,нежелаещи да се социализират и приемащи християската цивилизация за вражеска, мъже остават маргинализирани  поради  невъзможност да се оженят и защото са безработни и броят на престъпленията  нараства, престъпните банди процъфтяват, увеличава се злоупотребата с наркотици.
Самотните млади мъже са по-склонни да извършат криминални деяния в сравнение с женените мъже или с мъжете, които са сантиментално обвързани“, потвърждава Ден Боер.

„Освен това младите мъже са склонни да се обединяват в групи и неизбежно поведението на една група може да бъде по-антисоциално от това на отделния индивид“,допълва Ден Боер. Както го показаха и събитията от Кьолн.
Швеция прие в периода септември 2014 г. – септември 2015 г. по трима кандидати за убежище на всеки 1000 жители.  17 процента от тези кандидати за убежище са прекалено млади мъже, между 14 и 17 години.

Сега в Швеция има 106 тийнейджъри от мъжки пол на 100 жени. Ако всички молби за убежище бъдат уважени, това съотношение ще стане 116 на 100.
Форум на „Монд“: „Ще има нова Кристална нощ“. Искрено се съмнявам, че тези млади мъже ще се научат да живеят с европейските традиции“.
Италианския „Еспресо“:“Това е само началото“.

„Не тероризмът е същинският проблем, а това, че приемаме напълно безучастно трагичната съдба на нашите градове, които изнемогват под натиска на бежанската вълна“.
Германските журналисти,власти и полиция се опитаха да прикривт фактите в Кьолн и другите градове и създадоха  медийно Щази, което защитава диктатурата над мненията.
Роберт Фицо : „Пуснеш ли мигранти в страната си, трябва да очакваш подобни проблеми“. „Ние обаче не искаме такива неща да се случват и при нас.“ Според Фицо, проблематичен е най-вече приемът на мюсюлмани.

„Най-добре е те изобщо да не влизат в страната“, казва той. Тази позиция се подкрепя от водещи словашки медии.
За Европа дружбата с Русия е по-важна от „капризите“ на САЩ.Вместо да се борят с Русия, САЩ трябва да разберат, че тя е очевиден техен съюзник в борбата с ислямизма, а за това трябва да помогне Европа, която до момента само удовлетворява „капризите“ на Америка, пише италианското издание „Giornale“.
„Американците се бориха със светските режими на Саддам Хюсеин, Кадафи и Асад и разбраха, че след свалянето им, на тяхно място идваха ислямистите“.
Но вместо това Западът е продължав да се бори с „най-очевидния си съюзник“ – Русия.

САЩ са наложили санкции и са принудили европейските страни да се присъединят към тях, отделяйки от Европа Русия, която винаги е била част от Стария континент – и от политическа, и от културна гледна точка, смята авторът на материала.
В същото време Европа е следвала всички „капризи“ на САЩ, пише „Ил Джорнале“. Какво могат да сторят европейските страни сега?

Според изданието те трябва да направят всичко възможно, за да променят възцарилата се атмосфера на недоверие към Москва и да се създаде „единен западен фронт на дружба и доверие“.

За това е необходимо да бъдат снети санкциите, да се помогне на Украйна и Русия да намерят общ език, както и да се помогне на Киев да приеме нова конституция, която би дала по-голяма автономия на региона.

„Нека всички работим заедно, за да възстановим мира между Америка, Европа и Русия“, призовава изданието.
Нито на национално ниво, на равнище ЕС, никой не може да предложи адекватен отговор на предизвикателството, за което Европа е абсолютно не е готова.

Това повдига сериозни въпроси: какви заплахи за европейските страни носи сегашното имиграционна криза, какви промени ще предизвика в рамките на страните – членки на ЕС?

Дали тази  хуманитарна катастрофа ще бъде катализатор за ерозията на целия Европейски съюз?
Масовото навлизане на бежанци предимно от арабски и мюсюлмански страни, показва, че европейците са станали заложници на собствените си хуманитарни принципи.

Да  даде подслон на нуждаещите се е принцип, който лежи в основата на християнската етика, и на базата на политическата структура на Европейския съюз. Въпреки това, тези идеалистични понятия не се вързват с реалността.

Европа не е в състояние да приеме всички тези, които искат  предоставяне на убежище. Все по-голям проблем става факта, че по-голямата част от бежанците са мюсюлмани. И тази тази масивна вълна от представители на други религии и култури, различен облик, обичаи и манталитет, ЕС не може да приюти.
Сегашната вълна на мюсюлмански бежанци от Близкия изток се възприема негативно.

През последните 15 години, дейността на радикали, които наричат ​​себе си мюсюлмани, здраво вкорени в общественото съзнание за връзката между исляма и тероризма.
Всички тези тенденции с невъзможността за приемане на нарастващия брой на мюсюлманските имигранти, създава усещане за загуба на идентичността на европейските ценности,европейците са принуждавани от властите да съжителстват с пълчища с различен културен и религиозен код, влошава се състоянието на сигурността.
Различни патриотични партии, призовават да се спре мюсюлманската имиграция, да спре действието на Шенгенското споразумение, прекратяване на строителството на джамии, твърдо защитават идеята за Европа, като съюз на християнски и светски държави.

Но, за да се вземат тези идеи като начин за излизане от настоящата криза, трябва да ЕС да се откаже от основните европейски концепции  за правата на човека, максимумът толерантност и отвореност към „другия“, правото на всяко лице да търси,убежище където си иска.
Това е знак, че когато става дума за оцеляването на собствените културни традиции,Европа може да промени правилата на играта. Но след това ще бъде една различна Европа.
За вземане на решение за решаващ поврат на нито ЕС, нито националните правителства в момента не са готови,въпреки,че да решат проблема с помощта на старите техники, те също не могат.

 

Източник: http://yphalachev.blogspot.bg/

Posted on 21.01.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: