Край с „Южен поток“! Газпром разтрогна договора по проекта


Край с "Южен поток"! Газпром разтрогна договора по проектаКомпанията съобщи за решението си в изявление, разпространено днес.

Публичното акционерно дружество „Газпром“ съобщава за разтрогването на договора по проекта за газопровода „Южен поток“. За това се казва в изявление на компанията, разпространено днес и цитирано от ТАСС.

Бордът на директорите на „Газпром“ е одобрил сключването на споразумение между ПАД „Газпром“ и компанията South Stream Transport B.V. за прекратяването на действието на договора за поръчителство по отношения задълженията на „Газпром експорт“ по споразумението за пренос на газа от 2 октомври 2013 година.

Компанията South Stream Transport B.V. се е съгласила да освободи ПАД „Газпром“ от изпълнението на всички задължения по договора за поръчителство по отношенията на „Газпром експорт“ по споразумението за пренос на газа от 2 октомври 2013 година и да разтрогне договора за поръчителство, се казва в официалното съобщение на компанията.

 

Източник: Блиц

Posted on 20.01.2016, in Енергийни проекти and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 коментар.

  1. Анонимен

    Всеки получава онова, към което се стреми. Рано или късно. България в лицето на управляващата клика изяде шамара, за който толкова много настояваше. Ще страда единствено обикновения човек…

    Българи, милейте за добруването на родината си! Не бъдете пасивни! Интересувайте се от случващото се около вас – то ви касае! Не оставайте невежи! Търсете истината! Истината не я показват по СМИ!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: