Руските ракетни войски ще използват холограми за маскировка на техниката си


Руските ракетни войски ще използват холограми за маскировка на техниката сиИнженери от ракетните войски със стратегическо предназначение на Русия разработиха нова система за маскиране на важни обекти, включително мобилни стратегически ракетни комплекси.

Разработчиците са предложили да се използва холографията за създаване на триизмерни изображения на дивизионните комплекси РС-24 „Ярс”, предава „N+1“, цитирайки съобщение на руското военно министерство.

За проектиране на холографски изображения, идентични по размери с пусковите установки РС-24, се планира използването на лазерни излъчватели. Освен това при създаването на фалшивите изображения ще се отчитат видовите и излъчващите характеристики на военната техника и съоръженията.

Ракетните войски смятат да използват холограми и за прикритие на реални обекти. По-конкретно лазерните излъчватели ще помогнат за маскировка на техника на фона на околната среда. Може да се придава и външният вид на една техника върху друга.

Понастоящем ракетните войски използват няколко типа маскировъчна военна техника. През 2014 г. за пръв път са изпробвани надуваеми макети на ракетни комплекси РС-12М2 „Топол М” и „Ярс”. Такива макети са поставяни по време на учения в позициите на реалните ракетни комплекси.

В края на 2013 г. ракетните войски на Русия получиха и машини за инженерна поддръжка и маскировка. Те позволяват имитирането на разгърнати ракетни комплекси.

Освен това тези машини могат да прикрият следите от движението на ракетните комплекси и да оставят лъжливи следи.

 

Източник: http://www.fbr.bg

Posted on 19.01.2016, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: