Извънземни маневри: Изтребител Су-35 спира насред въздуха (видео)


Извънземни маневри: Изтребител Су-35 спира насред въздуха (видео)Су-35 е руският реактивен, свръхманеврен, многоцелеви изтребител от поколение „4++“. По своите характеристики той съответства на повечето изисквания, които се търсят у самолетите от 5-то поколение. Пилотът-изследовател Михаил Шило бе един от четиримата пилоти, които доставиха новите изтребители в авиоцентъра в Липецк. Преди да седне в пилотската кабина, всеки от тях е минал теоретичен курс, и в продължение на седмица, по 8 часа всеки ден, е тренирал в специален тренажор.

Извънземни маневри: Изтребител Су-35 спира насред въздуха (видео)

Михаил Шило, старши инструктор и пилот-изследовател, разказва: „Су-35 може едновременно да атакува няколко наземни цели“.

Вече установените възможности на Су-35 демонстрира началникът на авиоцентъра Александър Харчевски. Изтребителят има нови двигатели с увеличена тяга и сопли, които могат да се завъртат за изменяне на вектора на тягата. В съчетание с работата на комплексната система за управление това позволява да се реализира режим на свръхманевреност по време на въздушна битка. Самолетът дава възможност на пилота по време на полет да намали скоростта практически до нулата.

Извънземни маневри: Изтребител Су-35 спира насред въздуха (видео)

Харчевски сподели: „Да спра самолет насред въздуха бе само мечта. Може да се наложи в дадена ситуация да идеш зад противника, или да го накараш да попадне в такова положение, в което той просто те губи от поглед. Досега не можеше да спреш самолет насред въздуха, а ето, че вече е възможно.“

Извънземни маневри: Изтребител Су-35 спира насред въздуха (видео)

Още един нагледен пример. По-рано, ако изтребителят влезеше в плосък свредел, в почти всички случаи това завършваше със катапултиране на пилота. За Су-35 понятието плосък свредел не съществува. Освен това, на него могат да се изпълняват други, по-рано невъзможни маневри.

Александър Харчевски заяви, че днес задачата е не само да се изучат всички възможности на самолета, но и да бъдат подготвени нужното число пилоти, способни да го управляват, като използват всички негови достойнства. Планира се СУ-35 да постъпи на въоръжение у военновъздушните сили още тази година.

Ето и видео на което се вижда уникалната маневреност на изтребител Су-35.

 

Източник: http://www.fbr.bg

Posted on 14.01.2016, in Видео, Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 11 коментара.

 1. ЛЕЛЕ,НЕВЕРОЯТНА КРАСОТА.

 2. Анонимен

  без коментар…..

 3. Анонимен

  Дали пък не беше пилот-изпитател вместо пилот-изследовател ….

 4. napalm death

  1000 пъти по добър от нещастното су което е четвърто поколение самолет , а този е пет плюс поколение ама на русофил куха тиква да обясняваш е все едно на кретен да му предаваш математика – https://www.youtube.com/watch?v=p3gQjan9StI

  • Анонимен

   ot si ne piesh hapchetata na vreme
   ti razbirash li neshto ot samoleti ili si si prosto idiot ?

   • Анонимен

    Гледах и двата клипа – поздравявам инженерите, които са създали толкова ефикасни машини за смърт. Колкото и да спорите кой е по-добрият самолет – само се надявам по време на полета да не се скапе компютъра.

   • napalm death

    ти първо се научи да пишеш на български тъпак после давай мнения за самолети и оценка клинична картина, че като ти гледам писанията и пилешкият мозък даже и за подпиране на кисело зеле не ставаш

  • куха тиква

   Не видях нищо ново,което да е по-добро от Су-то!

 5. Darinka Kirova

  Velikolepno!!!U nas turski samoleti sa nabrazdili NEBETO NA PRAWOSLAVIETO !!!

 6. владимир путкин

  това е самолета не някакви бракми който сте дали – https://www.youtube.com/watch?v=GW2Hvu_mUdU

 7. Анонимен

  РУСКИТЕ ПИЛОТИ И САМОЛЕТИ СА НАЙ-ДОБРИ!😉

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: