Европа губи търпение от действията на НАТО


Европа губи търпение от действията на НАТОВсяка инициатива на американската външна политика и военната им маша НАТО през последните 15 години, довеждаха до пълен хаос,катастрофи и бежански вълни около и на европейския континент.
Европейските народи осъзнаха, че САЩ не са й приятели,а икономически конкуренти, и че ЕС е смъртоносно ударен от бруталното налаганите им интереси.
Европа осъзнава,че НАТО е единствено маша на интересите на САЩ и никога не е защитавало и няма да защитава европейските интереси.
Европа в момента няма истински независим държавник във водещите държави,Германия и Франция,който да каже, че това е „болно партньорство под диктат” и да го прекрати в този позорен формат, а брюкселските бюрократи се оказаха вреден тумор за европейските държави.
За Великобритания не говоря,защото няма смисъл. Интересите и само гравитират „около“ Европа.

Надеждите за промяна, обещани от американския президент не се материализираха,което беше разочарование за европейците. Външната политика на САЩ и действията на НАТО  доведоха до многобройни глобални кризи,в които вече е въвлечена цяла Европа, пише американският анализатор  Роберт Бридж.

ЕС губи търпение към НАТО,а новите страни от ЕС са изправени пред големи проблеми, от политиката на алианса, казва анализаторът  Роберт Бридж.
„Докато Европа се бори с вълна от бежанци,националистическите партии спечелят сърцата на обикновените европейци, които стават все по-предпазливи по отношение на мултикултурализма, бруталните мерки на икономии и  НАТО идват в повече“, казва анализаторът.
Като потвърждение дойде инцидентът  във Варшава. През декември, полските военна полиция, придружена от новия министър на отбраната, направи нощен рейд и завзе контраразузнавателната централа на НАТО. Това предизвика негодуванието на бившите полски министър на отбраната и длъжностни лица от НАТО .

Проверката на обекта на НАТО, причини определено настроение във Варшава,но тези политики се наблюдават не само в Полша, но в рамките на Европейския съюз, каза анализаторът.
„Вятърът на промяната“ по улиците на Европа, възникна в резултат на провала на външната политика на САЩ и НАТО, както и последиците от този неуспех,отразени в Европейското статукво,а надеждите от обещанията на президента на САЩ не бяха оправдани и той се оказа  разочарование не само за американците, но и за европейците“.
Днес е възможно да се направи оценка на „плодовете“ на политиката на САЩ: „Гуантанамо все още е отворен, Либия е в катастрофално състояние, а американската армия работи върху сирийския конфликт, без никакви резултати в борбата срещу IG.(За Афганистан да не се сещаме).
Светът все още е дълбоко затънала в кризи, включително и в нови области (Либия и Сирия, Пакистан).
Но тези кризи не са ограничени до военен характер и от 2008 г. насам сме свидетели и на най-лошата финансова криза,от Голямата депресия насам.
В Европа се забавя икономическия растеж и съюза е с висока безработица,(въпреки всички статистически измами), има луд наплив на милиони бежанци, които унищожиха финансовите перспективи на Европа, да не говорим за демографията“, казва анализаторът.
По думите му, единственият начин да се справят с икономическата несъстоятелност за европейските страни като Испания, Португалия, Италия и Гърция е да се разчита на заеми от глобалните банки(МВФ,СБ), които всъщност и унищожиха националните икономики на европейските държави.
„След атентатите от 11 септември, Вашингтон и НАТО предизвикаха във и около Европа  поредица от световни военни конфликти,а Старият свят си страда от диктата на МВФ и Световната банка,без да може да се справи с тях.(ЕЦБ се оказа жалък камуфлаж).
Сега, добавете няколкото милиона отчаяни бежанците,кито събудиха десните и националистически партии  от „Национален фронт“ във Франция, до „Златна зора“ в Гърция, казва анализаторът.
Лично аз не мога да си представя, че в ситуация, когато почти всяка инициатива на американската външна политика през миналите 15 години доведоха до пълен хаос и катастрофи, европейците няма да  осъзнаят, че НАТО не е предназначена за защита на техните интереси.“

 

Източник: http://yphalachev.blogspot.bg/

Posted on 05.01.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: