Генерал от НАТО отбеляза превъзходството на ВС на Русия пред силите на алианса


Генерал от НАТО отбеляза превъзходството на ВС на Русия пред силите на алиансаВ последно време НАТО съществено деградира и това се вижда на фона на модернизацията на въоръжените сили на Русия. Затова алиансът се опасява, че балансът на силите в света ще бъде в полза на Русия, обяви германският генерал от НАТО Ханс-Лотар Домрезе, цитиран от РИА Новости.

Според него в момента Русия е боеспособна както никога преди и това е свързано с увеличените инвестиции в сферата на отбраната.

„От момента, в който Путин стана президент за втори път, инвестициите в Русия в сферата на отбраната станаха толкова интензивни, че към днешна дата въоръжението им се явява супер съвременно, много мобилно и боеспособно”, казва генералът.

Според Домрезе за последните 25 години НАТО е занижила изискванията си и съкратила военните си сили с 25%. И ако се стигне до това балансът на военните сили да стане много в полза на Русия, то на алианса ще се наложи да започне преговори за разоръжаване.

Коментирайки отминалата 2015-а, генералът смята, че НАТО като цяло е претърпяла много загуби. Като примери той дава провала на програмата за обучение на бойци в Афганистан, а военните операции в областите Кандахар, Хилменд и Кундуз не са донесли очаквания успех.

Като най-голям провал на НАТО генералът определя ролята й в конфликта в Сирия.

 

Източник: http://rusofili.bg

Posted on 03.01.2016, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: