Америка ще възстанови СССР?


Америка ще възстанови СССР?Олег Царев за стратегическата грешка на Вашингтон

Събитията от последните години показват, че САЩ, на базата на теорията си за управляемия хаос, спретнаха “цветни революции” по целия свят. Югославия, Либия, Ирак, Сирия. Европа е наводнена от бежанци. Целта на стореното е следната – на фона на приближаващия се крах на американката финансово-банкова система, свързан с невъзможността безкрайно да се увеличават дълговите задължения на САЩ, да потопят света в хаос, за да може единственото тихо пристанище за капиталите да остане Америка.

Така Русия може да се превърне в център, около който да се приобщят държавите, отхвърлящи мечтата на САЩ за световна хегемония. Именно затова деструктивните действия най-вече са насочени срещу Русия и страните, намиращи се около нейните граници. Сметката е проста: ако не избухне пожар в Русия, то искрите ще подпалят съседите й.

Икономическите санкции, вечните проблеми в постсъветските страни – корупцията и следствията от нея – напускането на капиталите, проблеми в кредитно-паричната политика, доведоха до падането на БВП на Русия. Но руското ръководство направи така, че очакваните загуби от санкциите се оказаха в пъти по-малко, отколкото прогнозираха техните организатори.

Парадоксът е в това, че, благодарение действията на САЩ, не само в болшинството постсъветски държви, но и в самата Европа могат да възникнат процеси, рязко снижаващи жизненото равнище и унищожаващи държавните властови институции. С други думи, около Русия може да възникне такава зона на хаос и безвластие, на фона на която проблемите вътре в Русия ще бъдат незначителни.

При тази ситуация Москва неизбежно ще се превърне в център, около който ще започнат обединителни процес. Това не се случва за първи път в руската история. Подобни процеси вече бяха факт, когато Русия се превърна в СССР след Гражданската война. Независимо от това, че Русия тогава, за разлика от днес, беше полуразрушена и обезкръвена.

Когато хората няма какво да ядат, когато в държавата няма защита и ред, когато ти и членовете на семейството ти можете да бъдете убити, ограбени, да затънете в тотална мизерия…, идеологическите въпроси винаги минават на втори план. Ако тенденциите по падането на жизненото равнище и липсата на сигурност в Украйна се запазят, то, независимо от натрапената русофобия, хората ще поискат да се съюзят не с Марс, а с Русия.

Доколкото деструктивните действия на Вашигтон с влошаване на ситуацията вътре в САЩ ще набират скорост, то може да се прогнозира, че към момента на вътрешната криза в Америка ще бъде запален целият свят.

Ако ситуацията вътре в Русия се удържи, в което съм сигурен, че ще се случи, защото силната армия няма да позволи чужда интервенция в страната, а силната власт е способна на решителни действия за ред и дисциплина в държавата, то Русия има добри шансове да възстанови миналото си величие.

Когато ликвидираха СССР, преминахме пред такива трудности и получихме такава закалка, че предстоящата криза не може да ни изплаши. Трусовете в света започнаха тъкмо след края на СССР. Тогава за първи път в най-новото време държавата започна да се разграбва. Тогава попаднахме в огромна криза, но оцеляхме, възстановихме се и гледаме с оптимизъм в бъдещето.

Припомням, руската цивилизация е на хиляда години. За тези хиляда години много пъти неуспешно се опитваха да ни разделят, да ни завоюват, да ни поставят на колене, но всеки път след всички изпитания страната ни, както птицата Феникс, се възраждаше от пепелта и ставаше все по-силна и красива.

 

Източник: http://bgr.news-front.info

Posted on 03.01.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: