„Ураган“ громи позициите на терористите в Сирия!


"Ураган" громи позициите на терористите в Сирия! РСЗО „Ураган“ е в състава на подразделението на сирийската армия и взима активно участие в унищожаване на позициите на терористичните формирания, пише вестник Мордовии.

„Във всички източници винаги се говори, че Сирийската арабска армия от 1987 до 1988 година е получила от СССР 36 такива платформи.

Въпреки, че сериозните военни експерти винаги са имали съмнения, че „Ураган“ са били на въоръжение при сирийците от началото на конфликта“, отбелязва изданието.

По данни на автора, тези платформи са се появили в началото на тази година. Както, казва военният експерт Юрий Лямин, „Ураган“ е доставен в Сирия едва през 2014г.

„Съдейки по окраската, може да се предполага, че са изпратени от някоя база за съхранение и са започнали да ги използват сега“, счита той.

Действително, на кабините има обозначителни знаци на ВДВ, което удивява мнозина наблюдатели.

„Ветераните от афганистанската война си спомнят, че са виждали в Афганистан платформи „Ураган“ не е един път с десантна обозначителни знаци.

Разбира се, малки вероятно е дадените обозначения на тази техника да се съхрани по време на война. Във всеки случай, появата в Сирия на РСЗО 9К57 е добра помощ на правителствените войски“, допълва автора.

Платформата има 16 направления за 229-мм реактивни снаряди, тегло на един фугасен снаряд, което е около 280 кг, включвайки 50 кг. взривно вещество, далекобойност при стрелба – до 35 км., площ на поражение – 426 хиляди кв. м.

В бойният комплект на РСЗО влизат също снаряди с касетна боева част.

 

Източник: http://spodeli.eu

Posted on 30.12.2015, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: