Първите изпитания на най-новите корабни изтребители МиГ-29


Първите изпитания на най-новите корабни изтребители МиГ-29Самолетът може да поразява подвижни и неподвижни наземни и морски цели

Първите изпитателни полети на най-новия корабен изтребител МиГ-29 вече са факт. Зрителите на тв канал „Звезда“ успяха да видят уникалните кадри не само от изпитателните полети, но и от цеха, където е монтиран всеки детайл от мощната авиомашина.

Военните специалисти показаха как МиГ-29п може да бъде поставен на крило не само на пистата, но и на палубата на самолетоносача.

Зад щурвала по време на изпитателните полети е истински въздушен ас – летецът Алексей Бокунов. Кавалерът на Ордена за мъжество има зад себе си няколко десетилетия, отдадени на служба в бойната авиация на Русия.

За цялата си кариера Алексей Бокунов е разработил 12 типа самолети, а възможностите на новия МиГ-29К летецът оценява като изключително високи.

МиГ-29 е многоцелеви изтребител четвърто поколение, един от най-добрите в своя клас реактивни изтребители.

Самолетът е създаден, за да бъде завоювано превъзходство във въздуха в зоната на бойни действия и на неголеми отдалечени от фронта позиции за борба с авиацията на противника, прикриване на войските и тиловите обекти от удари по въздух, противодействия на въздушното разузнаване на противника през деня и нощта – при обикновени и усложнени метеорологични условия.

Освен унищожаването на въздушни цели на средни и малки дистанции, в това число на сушата, той може да поразява подвижни и неподвижни наземни и морски цели.

 

Първите изпитания на най-новите корабни изтребители МиГ-29

 

Източник: Блиц

Posted on 30.12.2015, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: