Оръжията на Русия : СУ-47 „Беркут”(видео)


Оръжията на Русия : СУ-47 „Беркут”(видео)Преди няколко години Русия обяви за програма за строителството в най-близко време на нови авионосци. Заедно с тези работи вече са правиха и се правят предвиждания кой именно самолет ще бъде главното оръжие на най-новия руски авионосец. Вероятно такъв самолет ще стане Су-47 „Беркут” (по класификацията на НАТО – Firkin) – проект на руски перспективен палубен изтребител, разработен в конструкторското бюро „Сухой”.

Главна особеност на самолета-изтребител е, че той има крило с обратна стреловидност. Работите по създаването на СУ-47 започнаха още през 1983 година за военно-въздушните сили на СССР, след това поръчител стана военно-морският флот. Именно затова сега „Беркут” се разглежда като палубен самолет от новото поколение. Впрочем, работите по създаването на този самолет няколко пъти се спираха поради недостатък на финансиране. В крайна сметка, единственият летящ екземпляр на СУ-47 е експериментален. Той бил създаден за отработване на схеми на планер, на свързващи решения и материали и затова оръжие не е могло да бъде разположено без допълнителна модернизация на самолета.

По време на разработването на Перспективен авиационен комплекс на фронтовата авиация (ПАК ФА, Т-50) (руски боен самолет от пето поколение), планер Су-47 бил модернизиран и получил едно изолирано помещение за бомби и опитът от създаването на който впоследствие бил използван в ПАК ФА. Също така се планирало „главен калибър” на изтребителя да станат управляеми ракети със среден радиус на действие, притежаващи активна радиолокационна система за крайно самонасочване.
Важно значение във въоръжението на самолета трябва да имат и ракетите от класа „въздух-въздух” с малък радиус на действие. На изложбата МАКС-97 беше демонстрирана нова ракета от тази класа, К-74 с усъвършенствана система на топлинно самонасочване, имаща ъгъл на обхвата до 120 градуса. Използването на нова топлинна глава за самонасочване даде възможност също така да бъде увеличена далечината на поразяване на целите до 40 км.

Вероятно в състава на бордовото въоръжение на перспективните изтребители ще бъде запазена и 30-милиметровото оръдие. Беше също така планирано, че както и другите отечествени многофункционални самолети, новите машини ще имат и ударно оръжие – високоточни управляеми ракети от класа „въздух-повърхност” за унищожаване на наземни и подводни цели, а също радари на противника.

 

 

Източник: http://internationalist.blog.bg

Posted on 28.12.2015, in Видео, Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: