НАШЕСТВИЕТО: ЕВРОПЕЙЦИТЕ САМИ ЩЕ БЯГАТ В РУСИЯ!


Все повече европейци си мечтаят за "вежливите хора"

Все повече европейци си мечтаят за „вежливите хора“

Полският вестник „Обсерватор политични“ (Obserwator Polityczny) пише в броя си от 10 септември 2015 г. следното: 


„Мекотелите политици на Европа са неспособни да се справят с тази небивала напаст – потока от имигранти, който нахлува в техните страни. Ще изминат няколко години – и тогава европейците сами ще побягнат от домовете си. Но вече в Русия. Дори сега мнозина виждат в нея опора на спокойствието и реда и тайно си мечтаят да дойдат „вежливите хора“. 

Паралелно с все по-стремителното рухване на Запада Русия все повече ще се превръща в здрава и стабилна държава в едно нестабилно обкръжение. Още сега много хора от европейските страни, които страни са управлявани от мекотели политици, неспособни да се справят с един, общо взето, банален проблем като нелегалната имиграция, гледат към Русия с възхищение и надежда. За Русия може да се кажат много неща, но едно е сигурно: руснаците могат да гледат с доверие и увереност на своите лидери. Тези политици няма да ги изоставят и да се скрият под масата, изчаквайки ситуацията да се подобри от само себе си, та да излязат пред камерите и отново да лъжат на воля. 

Днес може вече да не се съмняваме, че руският модел на организация на държавата е по-ефективен и по устойчив на кризи. Европейците могат да завиждат на руснаците. Спокойният сън в някои райони на Унгария е вече спомен от миналото. Хората се страхуват от нелегалните имигранти, които не уважават техните права и обичаи, а и нощем често се държат заплашително. Съседите организират патрули в селата и малките градове, защото унгарското правителство явно се бои да се намеси, понеже европейските медии тутакси ще го обявят за „фашистко“. Но реалността в Унгария, в чиято столица са устроили катуни чужденци от другия край на света, е толкова ненормална, че никоя власт, която уважава себе си, не бива да търпи това.
А по същото време хората в Русия – една държава, разпростряла се от Калининград до Магадан, спят спокойно, защото са сигурно в главното: който дойде при тях с меч, от меч ще загине. Редът и сигурността, които Русия, независимо, че прие милиони преследвани бежанци от Донбас и, че носи бремето на несправедливите „санкции“, до ден-днешен гарантира на своите граждани – тези ред и сигурност се превръщат в уникална ценност. 
 
Все по-малко са държавите в света, където можеш да си легнеш вечер спокойно, без страх, че някой чужденец ще влезе през нощта в дома ти. Само допреди година бяхме дотолкова свикнали с това, че дори не го забелязвахме – а днес много хора в Европа искат на близкото кръстовище да стоят неколцина „вежливи хора“ в зелени униформи и да осигуряват стабилността, мира и сигурността. Само, че откъде да ги вземем? Професионалните войници в Полша работят до 15 часа следобед. После обличат цивилни дрехи и си отиват у дома, както всеки човек след работа. Така е в цяла Европа. Кулминация на този абсурд са армиите на някои страни от Запада, където вече няма танкове, понеже са твърде скъпи. А по време на учения войниците икономисват боеприпаси и викат „Пиф-паф!“ (реален случай по време на военни учения това лято в Холандия – бел. прев.). Как гражданите на такива страни да се чувстват в безопасност? 
Може да сме зловещи пророци: но след половин или една година, когато един-два милиона нелегални имигранти просто ще влязат без никакъв контрол в Европа (прогнозите на ООН са, че до края на 2016 г. в Европа ще са нахлули 850 хиляди нашественици), хората ще се замислят как да направят така, че господин Владимир Путин да изпрати могъщата си армия. Защото помощ не ще има отникъде другаде.

За съжаление, господин Владимир Путин е само един и не се знае дали би искал да управлява Европа, пък макар и само за кратко. Той със сигурност няма да изостави Русия, но все пак може би ще успеем да го убедим. Ще ни трябва поне за една година, за да въведе ред и да направи така, че нещата да станат нормални. Нали едно време говореше за общо пространство от Лисабон до Владивосток? Трябва внимателно да изучим Конституцията на Руската федерация, за да видим какво пише там за включване в състава на Федерацията. Защото може да се окаже, че и други страни искат да последват примера на Крим. Проблемът ни е само един: дали въобще руснаците ще искат Полша в състава на своята Федерация?

Ясно е, че те не биха ни дали Владимир Путин назаем – просто вероятността, че на Запад ще го повредят, е твърде голяма. Нали руснаците си имат телевизии, интернет, и виждат какво се случва в Европа! Защитният ни аргумент, че затова пък имаме избор от повече видове сирене, вече не върши работа. Просто баналности от този сорт не действат, щом хората нямат елементарни сигурност. А ситуацията с имигрантите в Европа е по-интересна и от най-интересната фантастика.

Ако обаче оставим горчивата ирония настрана и се отнесем сериозно към този въпрос, е ясно, че не се ли промени нещо, то само след около 5 години в Европа ще има само една-единствена стабилна и спокойна държава в едно нестабилно обкръжение – и тази държава ще бъде Русия. Единствената държава, в която европейците ще имат възможност да бягат, търсейки убежище. Много по-добре е човек да живее в Сибир или Сахалин – отколкото да наблюдава пряко падането на западната цивилизация, по време на което падане може и да не остане жив.

Превод: Любомир Чолаков 

 
 

Posted on 07.12.2015, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 3 коментара.

  1. Докъде стигнахме! Едно време принципът на нашите царе беше „За да имаш мир – готви се за война“, а ние какво – унищожихме си армията, нарязахме на скраб самолети и танкове, унищожихме боеприпасите си, махнахме граничните заграждения, направо „Ела вълко, изяж ме“. Всички СДС-ари начело с Иван Костов, Надежда Михайлова, Соломон Паси и сие трябва да бъдат съдени и изпратени в затвора за действия против държавната сигурност на България.

  2. Самата истина……tats the truth

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: