На руския “Калибър” не му пука от ПРО на САЩ (видео)


На руския “Калибър” не му пука от ПРО на САЩ (и видео)В стремежа си към световна хегемония Вашингтон разполага по територията на съюзниците си отбранително и настъпателно въоръжение, в това число и ПРО. Според Пентагона, противоракетната отбрана е призвана да защити Европа от ракетната заплаха от Изток.

Но трезвомислещите западни политици вече започнаха да се питат: толкова ли е ефективна тази ПВО, както твърди САЩ, или разполагането на комплексите е с цел гарантиране на все по-голяма и по-голяма зависимост от Вашингтон?

Независимите експерти оцениха вероятната заплаха от вече демонстрираните руски крилати ракети “Калибър – НК” и направиха нееднозначните си изводи.

Американската система за противоракетна отбрана е само “мъртъв товар”. “Калибрите”, които бяха изстреляни от акваторията на Каспийско море по цели в Сирия могат с лекота да преодолеят всичко, които до момента са създали Щатите като противодействие срещу ракетната заплаха. ПРО на САЩ може да открие и предотврати нападението на балистични ракети. “Калибър” могат да летят ниско над земята и произволно да променят траекторията си, което напълно нивелира американската система, затова тя НЕ Е в състояние да ги прихване. Още един шок за Запада е информацията за далечината на полета на руските крилати ракети, които по всички параграфи превъзхождат американските им аналози – “Томахоук”.

Аналитикът Пепе Ескобар, анализирайки последната получена информация, твърди, че ПРО на САЩ, разположена в Европа, е абсолютно безполезна. Потвърждение за това е изявлението на генерал Филип Бридлав – ръководител на въоръжените сили на НАТО в Европа. Експертът подчерта, че 26 броя “Калибър” напълно променят геополитическата ситуация в европейския регион.

Още един проблем фиксираха военните от САЩ. Това е вече демонстрираната от Русия най-нова електронна система за управление, която напълно зачеркна военния напън на НАТО – С4i. Така Русия американците в Сирия остави без радиоразузнаване, връзки, контрол и управление.

На свой ред военният анализатор на American Thinker Робърт Каски е убеден, че докато Пентагонът “спеше”, руската армия се е превъоръжила и в момента по много параметри превъзхожда ВС на САЩ, а ракетите “Калибър” предоставят такива възможности, каквито САЩ не са и сънували. По този повод направи изявление шефът на Пентагона Аштън Картър. Той заяви, че го е срам пред европейските съюзници.

 

Автор: Петя Паликрушева

Източник: http://worldtodaybg.com

Реклами

Posted on 04.12.2015, in Анализи, Десет години без договор за ПРО and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: