СЕДЕМТЕ НАЙ- ГНУСНИ ЛЪЖИ НА ОБАМА


СЕДЕМТЕ НАЙ- ГНУСНИ ЛЪЖИ НА ОБАМАВ САЩ се формира „кул­тура” за лъжене на собст­вения си народ. Президен­тът Обама, който обеща прозрачна политика, спра­ведливо здравеопазване и преследване на акулите от „Уолстрийт”, отново го хванаха в лъжа. Този път Обама искаше да се пока­же като супергерой в бор­бата с Ал Кайда. Правда. Ру събра топ 7 от най-до­лните лъжи на Обама за периода от неговото прези­дентстване.

Първа лъжа: Сделката за Осама

Преди четири години прези­дентът Обама обяви, че амери­канските военни са убили Осама бен Ладен в скривалището му в Пакистан. „Малка група аме­риканци проведе операцията с небивало мъжество. Не, амери­канци не са пострадали. Те са се погрижили и да избегнат жерт­ви и сред цивилното население. След престрелка те са убили Осама бен Ладен и са установи­ли контрол над тялото му.” – каза Обама.

Преди два дни американският журналист Сеймур Хърш пуб­ликува книга с откровенията на високопоставен служител от пакистанското разузнаване, кой­то съобщил на журналиста, че всъщност спецслужбите на Па­кистан са задържали терориста още през 2006 г., и е бил „зато­чен” в град Абботабад под пъл­ния контрол на службите.

През 2010 г. пакистански разузнавач срещу немалка сума разкрил на ЦРУ местонахож­дението на бен Ладен. САЩ и Пакистан, по думите на Хърш са сключили сделка за следния спектакъл: американците убиват Бен Ладен, без знанието, уж, на съюзника си.

„Целия този шум около уж намерените в дома му десетки компютри и носители на инфор­мация със секретни сведения са лъжа” – казал на Хърш пакиста­неца.

Втора лъжа: Убийството на посланик Стивънс в Либия

През септември 2012 г., след убийството на посланика на САЩ Кристофър Стивънс и още трима дипломати, Обама излъ­га американците, твърдейки, че това е било случайност, и е ста­нало в резултат на „стихийни” протести на населението. Обаче от доклада на директора на на­ционалното разузнаване на САЩ Джеймс Клепър излиза че погро­мът над американското диплома­тическо представителство е бил „преднамерено и организирано терористично нападение”. И ад­министрацията на САЩ е знаела това. Защо тогава е игнорирала докладите на силовите ведом­ства? Според високопоставения американски военен Джеймс А. Лионс, учредител на Комисията на гражданите за разследване на събитията в Бенгази, нападе­нието е било организирано от самия Обама. Администрация­та е искала да даде възможност на въстаниците, съюзници (част от) на „Ал Кайда” и либийските „Мюсюлмански братя” да отвле­кат Стивънс, за да го разменят с един от ръководителите на джи­хада – „Слепия шейх”, за кого­то Обама е ходатайствал пред президента на Египет Мохамед Морси. Но нещо е тръгнало „не както трябва” според плана, спо­ред Лионс. Друга версия твърди, че Стивънс е бил убит, защото чрез него ЦРУ е доставяло оръ­жие на ислямистите. Вероятно посланикът е искал да разобличи Обама. Може да си представим какво впечатление е направила тази новина на американската общественост.

Трета лъжа: Проваленото разследване за банковия крах

Обама обеща, че ще разслед­ва „Уолстрийт” за краха на аме­риканската финансова система през 2008 г. и ще накаже винов­ните. Обама заявяваше, че има тясна връзка с движението „Оку­пирай „Уолстрийт”. Може и да е така, но президентът има и тесни контакти и с „Уолстрийт”, той е „издоил” от банкерите и спеку­лантите за нуждите си по избо­рите повече, отколкото който и да е кандидат за последните 20 години.

През октомври 2011 г. Обама наема някой си Бродерик Джон­сън, стар лобист от „Уолстрийт”, на длъжността старши съветник за новата си избирателна кам­пания. Джонсън е работил като лобист за JP Morgan Chase, Bank of America, Fannie Mae, Comcast, Microsoft, и в петролната индус­трия. През 2012 г. той органи­зира „събиране на средства” от големите банки и хедж-фондове, като всеки дава по 38 хиляди до­лара за избирателната кампания на Обама. Никакви показателни съдебни процеси в САЩ за „на­казването на банкерите” не се случват.

Четвърта лъжа: АНС не злоупотребявала с власт

„Агенцията за национална си­гурност (АНС) не злоупотребя­ва с власт” – каза Обама в едно от изказванията си. Последните разобличения на „Вашингтон пост” говорят, че АНС е следила хиляди американци. „Агенцията за национална сигурност е на­рушавала правилата за конфи­денциалност или е превишавала юридическите си пълномощия по отношение на хиляди амери­канци, започвайки от времето, когато Конгресът предоставя на агенцията широки пълномощия през 2008 г.”, пише вестникът въз основа на доклада на коми­сията за изслушване.

Проучването на АНС от май 2012 г. установява за 2011 г. 2776 случая на незаконно съби­ране, съхраняване, достъп или разпространяване на защитена от закона информация. Най-се­риозните инциденти включват нарушения на съдебни поста­новления и на неразрешено из­ползване на данни за повече от 3000 американци и притежа­тели на зелени карти. Това, ще добавим, е не просто пазене на непрослушани и непрегледани файлове, това е архивирана ин­формация.

Пета лъжа: Договорът с Иран за ядрената програма

Неотдавна Обама заяви, че договорът с Иран за неговата ядрена програма е огромен ус­пех за Белия дом. Но на 9 април аятоллах Али Хаменей отвър­на, че Белият дом лъже. Обама лъже, като твърди, че Иран се е съгласил за подробно и всес­транно ядрено рамково споразу­мение, каза иранският лидер.

Иран никога не е подписвал това споразумение, с много­бройните му, конкретни цифри, производствени ограничения и конкретни срокове, това е само списък на желанията на Обама и Кери, нищо повече, отбеляза Хаменей.

Извод: Обама е искал да съз­даде от нищо нещо и да продаде „продукта”, все едно, че иранци­те са се съгласили. Вероятната цел е набирането на точки във външната политика, тъй като там президентът почти няма успехи. Не е изключено и лобиране от страна на „Уолстрийт” и нефте­ните компании за уж постигна­тия „успех”.

Шеста лъжа: Споразумението за Тихоокеанското партньорство

Сенаторът от Масачузетс Елиза­бет Уорън обвини Белия дом в лъжа за споразумението за Тихоокеанско­то партньорство. Сега там влизат Бруней, Нова Зеландия, Сингапур и Чили. Когато рамковото споразуме­ние бъде изработено окончателно, списъкът със страните-участници ще се увеличи с Австралия, Виет­нам, Малайзия, Перу и САЩ.

„Когато хората говорят, че това е лошо за работещите семейства , те не знаят какво говорят”, каза Оба­ма. „Аз приемам това лично. Ця­лото мое президентстване беше в помощ на работещите семейства”, добави той.

Но, документът за свободната зона се разработва тайно. Защо? – пита сенаторката. „Ако американ­ският народ види какво има в него, той ще бъде против”, каза Уорън. И е права, защото това се прави не за полза на „работещите семейства”, това е помощ за корпорациите, за да се чувстват те по-добре зад гра­ница. Заплатите ще растат, но не в САЩ, а във Виетнам.

Седма лъжа: Здравната реформа била успешна

Американците са все по-не­доволни от лъжите на Обама относно програмата му за здраве­опазване Obamacare. „Ако ви ха­ресва лекарят ви, то вие можете да останете като негов пациент”, каза Обама. В резултат всички стари медицински застраховки бяха закрити, а новите често не включват предишните лекари и добри болници. Obamacare също така съкрати размера на сумата Flexible Spending Account (FSA), която можеше да бъде отложена до плащане на данъка за меди­цински разходи. А какво стана, г-н Обама, с обещанието, че вие никога няма да подпишете меди­цински закон, който да води до нарастване на данъците?

 

 

Автор: ЛЮБОВ ЛЮЛКО

Източник: http://www.vestnikataka.bg

Posted on 31.05.2015, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: