Русия ще утрои своите свръхзвукови ядрени бомбардировачи


Русия ще утрои своите свръхзвукови ядрени бомбардировачиРусия ще закупи поне 50 тежки стратегически бомбардировача Ту-160 (Blackjack по класификацията на НАТО), съществено увеличавайки своя авиационен арсенал

Както вече бе отбелязано на страниците на The National Interest, миналия месец министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу обяви, че Русия ще възобнови производството на стратегическия бомбардировач от съветската епоха Ту-160, който е способен да носи на борда си както обичайно, така и ядрено оръжие.

В четвъртък главнокомандващият руските военновъздушни сили генерал-полковник Виктор Бондарев заяви, че след възобновяване на производството Москва ще закупи поне 50 стратегически бомбардировача  Ту-160.

Това сериозно ще подсили потенциала на руската бомбардировъчна авиация, защото днес на въоръжение има само 15 бройки Ту-160. Това е около 333% увеличаване на количеството бомбардировачи в руския арсенал. Бондарев съобщи, че решението за възобновяване на производството е било прието от президента Путин.

Решението отново да се започне строителството на Ту-160 е било прието отчасти заради задържането на производството на бомбардировача от пето поколение ПАК ФА, който ще влезе на въоръжение в руските военновъздушни сили до 2020 година. Но Бондарев този месец обяви, че сроковете за доставката ще се удължат с три до пет години.

В четвъртък той увери своята аудитория, че решението за възобновяване производството на Ту-160 няма да спре работите по създаването на бомбардировача ПАК ФА, защото те ще се произвеждат едновременно.

„Естествено, ние нямаме право да постъпим по друг начин“, каза Бондарев, отговаряйки на въпроса дали реално може да се води паралелно производство на двете машини.

Русия засега не е обявила датата на възобновяване на производството на бомбардировача Ту-160.

Ту-160 е известен със своята свръхзвукова скорост и изменяемата геометрия на крилата. Конструкторското бюро „Туполев“, което е проектирало този самолет, твърди, че това е най-големия свръхзвуков самолет в света и най-тежкия боен самолет от днес съществуващите.

 

 

Автор: Закари Кек, „The National Interest“

Източник: http://www.fbr.bg

Posted on 31.05.2015, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 коментара.

 1. атанас байчев

  ОТНОСНО ЯДРЕНАТА,ДА,ЯДРЕНАТА КРИЗА В ЮЖНОКИТАЙСКО МОРЕ.РАДВАМ СЕ,ЧЕ ИЗЛЯЗОХ ПРАВ,КОГАТО ПИСАХ,ЧЕ КИТАЙ ВЕЧЕ Е ЯДРЕНА СУПЕРСИЛА.
  -ДА,КИТАЙ ВЕЧЕ ИМА 3000 СТРАТЕГИЧЕСКИ ЯДРЕНИ БОЙНИ ГЛАВИ,ПОСТАВЕНИ ВЪРХУ 200 БРОЯ МЕЖДУКОНТИНЕНТАЛНИ БАЛИСТИЧНИ РАКЕТИ ДУНФЪН-41(DF-41),
  КАКТО И ВЕЧЕ 12 БРОЯ СТРАТЕГИЧЕСКИ ЯДРЕНИ ПОДВОДНИЦИ 094 JIN SSBN AND 096 TANG SSBN.
  -ЗА ДА НЕ БЪДА ГОЛОСЛОВЕН,ЩЕ ПОСОЧА 5-ТЕ ГЛАВНИ РАЙОНА НА РАЗПОЛОЖЕНИЕ НА ДУНФЪН-41(DF-41).И ТАКА-
  1.СЕВЕРЕН КИТАЙ,КОЙТО НЯКОИ НАРИЧАТ МАНДЖУРИЯ.
  ОКОЛО 25 БРОЯ DF-41,ГЛАВНО В ПЛАНИНИТЕ ГОЛЯМ И МАЛЪК ХИНГАН,КАКТО И ОКОЛО ХАРБИН.ОТ ТЯХ ОКОЛО 15 СА В СИЛОЗИ,А ДРУГИТЕ 10 СА НА МОБИЛНИ ПУСКОВИ УСТАНОВКИ.
  2.НА ЮГОЗАПАД ОТ ПЕКИН,ТОЧНО В ЦЕНТРАЛЕН КИТАЙ,ОКОЛО ДРЕВНИЯ КИТАЙСКИ ГРАД ТАЙЮАН.БРОЯТ ИМ Е ПАК ОКОЛО 25,ПОСТАВЕНИ СА САМО ВЪРХУ МОБИЛНИ ПУСКОВИ УСТАНОВКИ.
  3.ДРУГИ 25 БРОЯ ДУНФЪН-41(DF-41) СА РАЗПОЛОЖЕНИ СРЕД ПЛАНИНСКО-ХЪЛМИСТИЯ РЕЛЕФ НА ПРОВИНЦИИТЕ СЪЧУАН И ЮННАН,ОКОЛО ГРАДОВЕТЕ ЧУНГЦИН,ЧЪНДУ И КУНМИН.ВСИЧКИТЕ 25 БРОЯ ДУНФЪН-41 СА РАЗПОЛОЖЕНИ НА МОБИЛНИ ПУСКОВИ УСТАНОВКИ,А НЕ ПРЕДИМНО В СИЛОЗИ,КАКТО ТЕЗИ ДУНФЪН-41,КОИТО СА РАЗПОЛОЖЕНИ В ПЛАНИНИТЕ ГОЛЯМ И МАЛЪК ХИНГАН,И КРАЙ ХАРБИН В СЕВЕРЕН КИТАЙ.
  4.ДРУГИ,ВЕЧЕ 60 НА БРОЙ ДУНФЪН-41, СА РАЗПОЛОЖЕНИ В ЗАПАДЕН КИТАЙ, В ПРОВИНЦИИТЕ СИНДЗЯН,ГАНСУ, ЦИНХАЙ И НИНСЯ.
  5.ОТ НАЧАЛОТО НА ТАЗИ 2015-А ГОДИНА КИТАЙ РАЗПОЛАГА 60 НОВИ БРОЯ ДУНФЪН-41(DF-41) В СВОИТЕ РАЗПОЛОЖЕНИ БЛИЗО ДО ТИХИЯ ОКЕАН ПРОВИНЦИИ,НАЙ-ВЕЧЕ В ТРИЪГЪЛНИКА ЧАНША-ШАНХАЙ-ГУАНДЖОУ.
  ДО 30 ЮНИ КИТАЙ ТРЯБВА ДА Е РАЗПОЛОЖИЛ 60 ДУНФЪН-41,А ТОЙ ВЕЧЕ Е РАЗПОЛОЖИЛ 50 БРОЯ ДУНФЪН-41(DF-41),ВСИЧКИТЕ В СВОЯ МОБИЛЕН ВАРИАНТ.
  ОСВЕН ТОВА ИМА ЕДИН ВТОРОСТЕПЕНЕН РАЙОН НА РАЗПОЛАГАНЕ НА ДУНФЪН-41,И ТОВА Е ТИБЕТСКОТО ПЛАТО.ТАМ ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ 2012-ЯНУАРИ 2013 ГОДИНА КИТАЙ РАЗПОЛОЖИ 16 БРОЯ ДУНФЪН-41,ВСИЧКИ В РАКЕТНИ СИЛОЗИ.
  ТАКА ЧЕ КУРВИТЕ НА САЩ В ЛИЦЕТО НА НАФТАЛИНЕНИЯ БОКЛУК ПЕТКО БОЧАРОВ И ЕВГЕНИЙ ДАЙНОВ -КАПУТА,КАКТО Е ИЗВЕСТЕН,ЩЕ ИМАТ ДА ВЗЕМАТ.
  КАКТО И САМИТЕ САЩ.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: