Върви ли подготовка за война срещу Русия?


Върви ли подготовка за война срещу Русия?

Ту-22М3

Американски конвертоплани от Корпуса на морската пехота,прелетели днес край Варна и Балчик на път за провежданото в Румъния учение Platinum Eagle 15.
Учението е част от съвместната подготовка на Корпуса на морската пехота на САЩ с „партньорски“ части от сателитни страни в подготовка за война срещу Русия.

В Platinum Eagle 15 участват над 750 военнослужещи от България, Румъния и САЩ.
Русия  разполага  в Крим стратегически бомбардировачи Туполев 22-М3.
Ту-22М3 позволява неутрализирането на текущи и потенциални заплахи, които могат да са актуални за Русия, в това число достъпа към Черно море на разрушители, които биха застрашили функционирането на стратегическите ядрени сили на Русия.Ту-22М3  могат да подкрепят удара на крилатите ракети Х-22 и Х-15 и напълно да прекратят военното присъствие на САЩ и НАТО в Черно море.
Руската армия дислоцира в Крим ракетни комплекси „Ис­кандер”, а  НАТО  не може да противопостави кой знае какво.

„Искандер” е „идеалният убиец”  на системи, каквито САЩ и НАТО се опитват да разпо­ложат на новия, изобретен от тях театър на военните действия” включващ и България.
Разполагането на тези системи в Крим гарантира, при нужда, унищожаването на американските противоракетни бази в Румъния и каквито и да било бази,щабове и летища на САЩ и НАТО в България.
И американски­те „Пейтриът” и конкурентните на тях френски системи не са способ­ни самостоятелно да отразят атака на крилати раке­ти със среден радиус на действие. Разполагането на „искандерите“ превръщат ши­роко рекламираната система от натовски ПРО в още една мишена.
Схема на бойния радиус на ракетите, разположени в Крим е доста обезпокоителен и някой трябва да го обясни на българския народ и българските атлантици.
Вашингтгон не разполага със свободни запаси от системи за ПРО и ПВО, а въоръжените сили на Русия са „натрупали” „Искандери” на два театъра на военни дейст­вия,(Крим и Калининград), което не се е случвало в нова­та история.

И ако за Калининград трябва да се тревожат поляците и германците,за Крим изглежда българите не се тревожат.
В момента групата  руски войски в Крим и Севастопол има повече от 30 хиляди души.В Крим са базирани  повече от 2800 кораба, от които 43 бойни.
Групировката е част от Южния военен окръг, който включва републиките  в Северен Кавказ, Ставропол, Астрахан, Волгоград и Ростовския регион.
Новата група   в Крим,е на  основа на вече съществуващата база на руския флот с увеличаване до 40 хил.души,както и укрепване с десантни подразделения, спецвойски и ВВС.
В допълнение, съставът на групата  включва противокорабни части и сили за противовъздушна отбрана.
В Крим бяха прехвърлени около 300 единици нови системи за въоръжаване и военна техника. Военните части получиха нови самоходни противотанкови комплекси „Хризантема-С“, 152-милиметрови гаубици „Мста-С“, както и реактивни системи за залпов огън „Торнадо –Г“. Бреговите части получиха противокорабни комплекси „Бал“, в състава на които влизат крилатите ракети Х-35 „Уран“.
Групировка войски в Крим е засилена със самолети от морската авиация и със средства за радиолокациона защита.
Предишните „победители“ и сегашни „партньори“ от САЩ и НАТО,вече са по-оправни с България,отколкото на Ньойския договор от 1919,а сега им пригласят и повечето „български партии“ и всякакви атлантически хрантутници.
По силата на Ньойския мирен договор от 1919 г.(след националната катастрофа,сегашните ни натовски партньори се справиха значително по-зле),бе ликвидирана само наборната система и се въведе принципът на доброволността, като общата численост на БА бе сведена до 33 000 души!
Повтарям 33 000 души,а сега без загубена война е сведена до 27000 души.Мизерията и безпаричието в България,засягат жестоко армията,а особено личи и желанието на натовските ни „партньори“ за унищожаване на гордата някога Българска армия до ниво на обслужващ американските интереси персонал,а територията да бъде сведена до цел за руските ракети и бомби.
През 1990 г. армията ни бе 104 000 души, като  най-голямата  численост през последните 60 години е била 156 000 души.
Имахме 2200 танка, близо 4000 бойни бронирани машини, 1450 артилерийски системи, калибър над 100 мм, и 120 бойни и спомагателни кораба.  ВВС бяха въоръжени с около 230 бойни самолета.
България наряза най-страшните си оръжия под американски натиск.
Унищожихме 24 пускови установки със  72 ракети Р-300 ,с боен радиус 300 км. Нарязахме и най-модерните си ракети СС-23 с далекобойност 400 км – 8 пускови установки и 24 ракети за тях. СС-23 и бяха страшилище за турците,защото не можеха да ги прихванат.Носеха и касетъчни бойни заряди и ядрени заряди.
Имахме изградени складове за ядрени боеприпаси.Плановете бяха в случай на необходимост да бъдат доставени  за 24 ч.
Целите на нашите ракети бяха натовски обекти и бази основно в Турция.
Унищожаването на най-модерните ни оръжия беше абсолютно условие да ни приемат в НАТО.
САЩ ни натиснаха да махнем ракетите си под давление на Турция. Турски генерали си признаваха, че ги опасяват българските СС-23,а за САЩ, Турция беше стратегически партньор.
ВВС имаше добър изтребител прехващач с променлива геометрия на крилата – МиГ-23. Той бе снет от въоръжение с оправданието, че харчи много.
Борбата с него бе много трудна и западните пилоти не желаеха да излязат на двубой с него. Имахме и три уникални изтребителя МиГ-25 разузнавателен вариант, базирани в Добуджа. С тях  следяхме Гърция и Турция и 6-и американски флот.Турските радари   не можеха да ги засекат, нито пък да ги обстрелят със зенитни ракети,защото  МиГ-25 летяха на над 21 000 м -недостижима тогава височина. Имаха и забележителна ПРО станция, която забива радарите на противника.Отказахме се и от МиГ-25.
Тогава поискаме нови, по-мощни реактивни артилерийски системи за залпов огън и ескадрила нови самолети.
Не получихме нищо. Казаха ни да си купим.

Върви ли подготовка за война срещу Русия?

Ракетен комплекс „Ис­кандер”

 

Източник: http://yphalachev.blogspot.com

Реклами

Posted on 30.05.2015, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: