САЩ се провалиха в санциите срещу Русия, управниците ни не го разбраха


САЩ се провалиха в санциите срещу Русия, управниците ни не го разбраха

На 8 май Владимир Путин и китайският му колега Си Дзинпин за ужас на Вашингтон подписаха над 40 споразумения за сътрудничество

В момента се води война. Тази война се води и в горещия вариант, и в хладния и вече както я наричат – в хибридния. Най-лошото в тази война е, че ние сме на фронтовата линия. И това ни го казват началниците на българските управляващи от Пентагона и Държавния департамент. Ние не само сме на фронтова линия, ние вече даваме и кръвен данък. Български войници са подготвени и са изпратени вече в Украйна. Там е огънят. Огънят, с който САЩ искат да запалят Русия. Защо САЩ иска да запалят Русия? Защото САЩ рухват като икономика. Съединените щати в момента имат над 19 трилиона долара дълг. Съединените щати в момента имат най-голямата машинка за печатане на пари без покритие. Тя се казва Федерален резерв. През 1995 година Федералният резерв, който е холдинг от частни сдружения и няма нищо общо с правителството на САЩ, е отпечатал 500 млрд. долара като банкноти. Само няколко години след това – през 2013 г. обемът на доларите става 3,5 трилиона. Е, доларът да се обезцени в пъти, но не се срива. Всеки студент по икономика знае, че когато увеличиш рязко паричната маса следва девалвация на валутата и инфлация.

Защо няма такава? Защото Щатите след Втората световна война доминират и са принудили света да приема долара за основната валута, с която да се разплаща. Ако искаш да купиш петрол или природен газ, си длъжен първо да купиш долари. Ако някой се отклони от тази схема, следва удар по главата. Ща­тите предлагат три метода – санкции, цветни револю­ции (майдани) и директна военна намеса.

В Ирак Саддам Хюсеин, пръв приятел на Щати­те през 90-те години, изведнъж става първи враг. Защото се опита да продава петрол не с долари,а срещу друга валута, да кажем евро или нещо друго. Може и юани. Ирак става враг. Веднага САЩ правят коалиция на желаещите да воюват страни. Следват бомбардировки, сриване, избити стотици, стотици хиляди хора, разрушена страна, в която сега в мо­мента се създава ислямски радикализъм.

Либия, Кадафи. Западът прекрасно си търгува­ше с него. Изведнъж той стана диктатор. Докато му купувахте нефта, беше приятел. Разпъваше си палатката в центъра на Рим, Париж и където поже­лае. Изведнъж той стана мръсен диктатор. Защо? Защото започна да се опитва да продава петрола не за долари, а за друга валута. А това е смъртен грях. За Щатите това е недопустимо. И накрая стигаме до кулминацията.

Путин. Започва самостоятелна политика. Сключ­ва икономически съюз с Китай, с Индия, Бразилия и други големи развиващи се държави. Започва да търгува с тях, сключва споразумения и започва да търгува не за долари, а с друга валута. А, сега де? Какво да го направим? Това не е Ирак, това не е Либия. Не може да го нападнеш със самолет и да го бомбардираш. Малко ще се озориш. Трудничко ще бъде. Освен това те имат по-добри оръжия от теб. Не става с пряко нападение. Какво да направиш? Организираш му майдан. Опитаха се. И в Русия, и в Москва.

Събираха, подклаждаха, финансираха, помпаха, дисидентстващи групи и всякакви измекяри. Не се получи. Тогава какво? Украйна е най-близката дър­жава. Цветна революция, майдан, смяна на властта, марионетно правителство и подклаждане на огън под корема на Русия. С надеждата, че Русия ще се изнерви, ще направи грешки. Следващата стъпка бяха санкциите. Това тече в момента. Това е войната на САЩ срещу Русия. И тази война има за основ­на причина факта, че доминацията на долара като валута е застрашена от руско-китайския огромен и мощен икономически съюз.

На 8-ми май двамата президенти – руския и ки­тайския, подписаха повече от 40 споразумения. Мо­щен пакет от споразумения, засягащ всички сектори на икономиката и енергетиката. Е как няма да се из­нерви Вашингтон? Ще се изнерви не, ами направо започва да се тресе. И на всичкото отгоре вижда, че санкциите не работят. Какво стана след една го­дина санкции? Стана това, че в Европа вече има мощни движения, протести, изхвърлят плодове по площадите, изливат мляко и европейските държави са заплашени от размирици. Европа страда много повече от Русия. Да, Русия понесе щети, но тя е мощна държава. Тя може да си бъде самодостатъчна като икономика. При европейските държави, обаче, не е така. При нас да не говорим. При нас само един удар по туризма е достатъчен да разбие това, което горе-долу мърда и шава икономически. Само спирането на притока на руски и украински туристи е такъв удар за българската икономика, че просто ще има десетки, стотици, хиляди фалити. Тоест аме­риканската политика е вредна преди всичко за ев­ропейските държави. Тя е антиевропейска политика. След като Вашингтон видя, че санкциите не работят и че само създават антиамерикански настроения в Европа, господин Кери си преглътна гръмките речи, с които громеше Путин довчера. По-важното е, че САЩ променят курса. САЩ търсят някакъв друг на­чин да замажат собствените си гафове.

Целта да бъде изолирана Русия се провали с гръм и трясък, казва видният американски полито­лог Пол Крейг Робъртс. Трите най-големи държави в света, продължава той – Русия, Китай и Индия, се обединиха. Да, на 9-ти май, на парада, видяхме как до руския, стоят китайският и индийският президент. И през цялото време господин Путин показваше, че те са точно до него и той не случайно е избрал те да бъдат до него. А като им събереш населението на тези три държави, ще получиш 2/3 или 1/2 от света. Не само Робъртс, и други американски, и западни анализатори отбелязаха, че всъщност Вашингтон е претърпял провал в политиката си на санкции. Кога ще го разбере българското държавно ръководство не ми е ясно.

Лошото е, че България в тази цялата ситуация е предназначена за фронтова държава и това не се променя. И събитията в Македония също го показ­ват.

 

Коментар на Волен Сидеров в предаването „Неделник“ по ТВ АЛФА

Източник: http://www.vestnikataka.bg

Posted on 28.05.2015, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: