Анкара очаква „Турски поток“ да бъде пуснат в експлоатация след 2017 г.


Анкара очаква "Турски поток" да бъде пуснат в експлоатация след 2017 г.Турция и Русия засега не са достигнали до стадия начало на проекта

Пускането в експлоатация на газопровода „Турски поток“ може да се очаква по-скоро след 2017 г., а не през декември 2016 г., както по-рано заявяваше Газпром, заяви турският посланик в Москва Юмит Ярдъм в интервю за руската агенция Интерфакс.

Посланикът каза, че Турция и Русия „засега не са достигнали до стадия начало на проекта“ и затова не може правилно да се определи датата на пускането му в действие.

„Според мен, ако успеем да реализираме този проект, това ще бъде голяма победа и за Турция, и за Русия“, оцени Ярдъм.

Турският посланик подчерта, че в момента Русия и Турция нямат подписан обвързващ договор по този проект, но и двете страни имат и желание, и намерение да построят газопровода.

Ръководителят на Газпром Алексей Милер обяви, че пускането на „Турски поток“ в експлоатация е планирано за декември 2016 г., а членът на ръководството на Газпром Олег Аксютин съобщи пред журналисти, че полагането на тръбопровода в плитководния участък на Черно море ще започне през първата десетдневка на юни, припомня Интерфакс.

Източник: http://www.dnes.bg

Posted on 26.05.2015, in Балканите, Енергийни проекти and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: