”Калашников” показа дронове и десантни лодки на изложение в Москва


”Калашников” показа дронове и десантни лодки на изложение в МоскваКонцернът „Калашников“ представи нови, все още неназовани летателни апарати и десантни лодки по време на изложението Integrated Safety & Security Exhibition (ISSE-2015, или Международно изложение „Комплексна безопасност“ 2015) в Москва. От компанията заявиха, че са започнали да инвестират в продукти с паравоенни цели и двойна употреба.

„Като част от стратегията ни за развитие до 2020 г., концернът „Калашников“ разширява способността си, за да може да въвежда двойна употреба по желание на потенциалните клиенти“, каза Алексей Криворучко, главен изпълнителен директор на концерна.

Стока с двойна употреба е изделие или технология, която обикновено се използва за граждански цели и не е предназначена за военна употреба, но потенциално би могла да има военно приложение, или да се използва за производство на военни изделия.

Изложението „Комплексна безопасност“ 2015 е първото събитие, на което компанията демонстрира обширен подход към летателни апарати и модерни десантни лодки, посочват от „Калашников“. През февруари тази година концернът купи контролния пакет (51%) на ZALA Aero Group – компания за дронове, както и на корабостроителницата Rybinsk Shipyard.

„Калашников“ възнамерява да инвестира 700-800 млн. рубли (14-16 млн. долара) в двете предприятия и очаква да възстанови вложените средства в рамките на три години.

ZALA Aero произвежда редица крилати и коптерни дронове, които могат да бъдат оборудвани с разнообразие от камери и сензори по избор на клиента.

ZALA 421-08M

Моделът ZALA 421-08M (до 4 кг.) от нисък клас дронове има автоматично проследяващо устройство, което е уникална характеристика за дрон от подобен клас и размер.

Друг безпилотен самолет на компанията е коптерът ZALA 421-22, който може не само да води видео наблюдение, но и да охранява зададен периметър или да следи определена инфраструктурна инсталация.

ZALA 421-22

Той може да пренася специално проектиран морски спасителен пакет SSK-4, който съдържа надуваема жилетка или малка надуваема лодка. Дронът може да направи доставката до точни координати в случай на извънредна ситуация.

ZALA Aero Group произвежда дронове за редица руски компании, включително „Роснефт“, „Газпром“, „Лукойл“ и „Росатом“, както и за руските служби за сигурност като Министерството на вътрешните работи и Министерство по извънредните ситуации.

Корабостроителницата Rybinsk Shipyard (гр. Рибинск) е доставила две лодки в Москва. Едната е Leader 12M, която може да се използва както за цивилни, така и за военни нужди, като патрулиране, спасителни операции и погасяване на пожари или гмуркания.

Leader 12M

Втората е десантна лодка BK-10, която може да се използва за маневри близо до брега, за превоз на личния състав, при щурм, за случаи на спешна помощ и анти-пиратски и анти-терористични операции.

BK-10

Изложението „Комплексна безопасност“ 2015 се провежда в московския комплекс ВДНХ (Изложба на постиженията на народното стопанство) от 19 май до 22 май (днес). ISSE-2015 привлече 386 компании участници от седем страни.

 

 

Източник: http://www.fbr.bg

Posted on 23.05.2015, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: