IHS Jane`s: Русия е направила революционни промени във въоръжението си


IHS Jane`s: Русия е направила революционни промени във въоръжението сиНовите образци на руската военна техника, показани в последно време, не само демонстрират колосалните промени в бронираните танкови въоръжения, но и в самите идеи и подхода за създаване на бойни машини, пише IHS Jane’s Defence Weekly.

Мащабите на промените в руския военно-промишлен комплекс (ВПК) са действително революционни, пише изданието.

Танковите Т-14 „Армата“, бойните пехотни машини „Курганец”, БТР „Бумеранг”, самоходните гаубици „Коалиция СВ” и другата техника са предназначени да заменят почти всички съществуващи днес в Русия серии бронирани танкови въоръжения.

Забележителното е, че Русия се опитва едновременно да замени всички главни бронирани машини, пише IHS Jane’s Defence Weekly. Освен това новото въоръжение демонстрира коренни промени в стила на проектиране на военната техника и обединява системите за активна защита, които не са показвани по-рано.

Заявеното тегло и размер на машините говорят, че в руската философия за създаване на бронирано въоръжение също има кардинални промени. Ако в съветско време акцентът се е поставял върху маневреността и прикритието на машините, то сега се залага най-вече на оцеляването на екипажа и защитата на техниката, което от своя страна напомня за западния подход, отбелязва изданието.

На парада за 9 май по Червения площад преминаха универсалната тежка верижна платформа от ново поколение „Армата”, на която могат да бъдат базирани не сам танкове, но и тежки бойни пехотни машини и БТР.

„Курганец-25” – първата руска лека бронирана машина, при която екипажът е отделен от модула с въоръжението и боеприпасите. Тя е снабдена с модулна защита, която може да се променя в зависимост от изпълняваните задачи.

Най-новата колесна бойна машина „Бумеранг”, която в бъдеще трябва да стане основна за сухопътните войски на Русия, измествайки разпространения БТР-80. Самоходната артилерийска установка „Коалиция СВ” няма аналог в света. Тя е предназначена за поразяване на живата вражеска сила, нейната военна техника и фортифицирани съоръжения.

„Коалиция-СВ” е снабдена с автономен акумулатор, средства за комфортно настаняване на екипажа, системи за спътникова навигация и ефективни системи за предаване на информация към екипажа. Установката поразява цели на разстояние до 70 км.

 

 

Източник: http://www.blitz.bg

Posted on 22.05.2015, in Анализи, Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: