Russia Today: Украинската армия е в плачевно състояние


Russia Today: Украинската армия е в плачевно състояние Кореспондентът Мурад Газдиев на руския медиен гигант Russia Today разказва за нивото на украинската армия.

Когато въоръженият конфликт в Югоизточна Украйна започна, въоръжените сили на страната се намираха в плачевно състояние: нисък боен дух, слаба организация, недостиг на оръжие и дори липса на екипировка.

Оттогава насам доста неща са се променили, но не абсолютно всички.

Украинската армия се комплектова основно по призовки. И когато въоръжение на стойност милиони долари се предостави в ръцете на неопитните младежи няма как да се избегнат неприятности. Освен това има крещяща липса на дисциплина, пише кореспондентът на Russia Today.

Обучението е трудно. И дори ако войникът може да борави с оръжие, това не означава, че то е изправно. Недостигът на екипировка и резервни части принуждава украинските военни да проявяват крайна изобретателност.

Някои транспортни средства например отлично биха се вписали в снимките на филма „Лудия Макс“ и дори биха се отличавали с особена оригиналност.

Кореспондентът на Russia Today се е обърнал към украинците с въпроса какво мислят самите те за армията си. Според някои въоръжените сили на Украйна се нуждаят от цялостна реформа, която би засегнала и висшето командване. „Куца им дисциплината, – разказва жена, която следи инцидентите в редиците на въоръжените сили по телевизора.

„Набират хора, които не са квалифицирани. Те не са готови да защитават родината си пълноценно“, разказва друг гражданин.

Дриги пък не виждат проблеми в самите военни, а са склонни да винят държавата, която не може да осигури подобаващо армията си. „Там, може и да няма условия, но пък има боен дух и братство“, гордо заявява един младеж.

Друг проблем на украинските войски е злоупотребата с алкохол. Както и да се обяснява това, с лошата дисциплина или стреса, посягането към чашката води до трагични последици.

В средата на март 2015 г. войник от въоръжените сили на Украйна не успя да се справи с управлението на бронирана машина и прегази пешеходци в Константиновка.

В инцидента загина 7-годишно момиченце, а една жена пострада. В хода на следствието украинската главна прокуратура установи, че двамата военни, управлявали машината, са били пияни.

На украинската армия се налага да води най-отвратителната война – война срещу собствения си народ. Може да се поспори за това колко сдържани трябва да са военните, но относно факта, че украинските войски често допускат сериозни грешки, няма две мнения.

 

 

Източник: http://www.fbr.bg

Posted on 20.05.2015, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: