Китай и Русия градят нов световен ред


Китай и Русия градят нов световен редКитай и Русия градят нов световен ред, обявиха се за промяна

С речта си за Деня на победата, Владимир Путин не само почете паметта на загиналите във втората световна война, но и даде заявка, че ще гради нов световен ред, лидери в който ще бъдат Китай и Русия.

Руският президент привлече вниманието на световната общественост към Русия и даде да се разбере, че съвсем не се е отказал от своите идеи за промяна.

Освен че припомни на света, че благодарение на страната му Европа днес не е под ботуша на нацизма, Путин заяви, че ще бори за нов световен ред.

„Задачата на Русия е да предотврати световни заплахи и да осигури мир на планетата. Ние искаме един справедлив свят“, заяви още руския президент.

В същото време обаче той отправи негласно послание към големите си съперници, че страната му е сила, с която трябва да се съобразяват.

Съвсем спонтанно президентът се присъедини и към шествието на „безсмъртния полк“, като манифестира заедно с още 250 000 руснаци. В тълпата той бе придружен само от двама свои охранители, които бяха единствената му охрана сред тълпата.

„Мисля, че баща ми, както и милиони други войници, има право да се разходи по Червения площад“ заяви след това руският лидер пред журналистите. Той държеше в ръка снимка на баща си и заедно с множеството премина през центъра на града.

Онова, което остана скрито между редовете на жеста, изказванията на президента на Русия и присъствието на президента на Китай, бяха послания към хората не само във федерацията, но и в Европа.

Китай и Русия смятат да наложат нов световен ред и САЩ ще бъде страната, чието влияние ще се опитат да отслабят.

Съюзяването с Китай, която е най-голямата световна икономическа сила и чието влияние продължава да расте, ще превърне двете държави в най-големия противник, с който Америка се сблъсква.

Двете страни сключиха не просто договори за милиарди, а съюз, който включва абсолютно пълна подкрепа във всеки един момент–без значение дали става въпрос за лобиране, финансова или военна помощ.

 

 

Източник: http://www.razkritia.com

Posted on 12.05.2015, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: