Волен Сидеров: Политиката на САЩ е антиевропейска


Волен Сидеров: Политиката на САЩ е антиевропейска

Волен Сидеров

„Отказът на българските политици да уважат едно събитие от световен мащаб е позорен. Не мога да приема, че България не е представена от официална делегация начело с президента, премиера или председателя на Народното събрание, заяви от Москва председателят на „Атака“ Волен Сидеров.

Присъствието на чешкия президент е пример за самостоятелност на една страна-член на ЕС.

Лидерите на страните от Европейския съюз проявявят васално послушание на Вашингтон и следват сляпо това, което им казва Барак Обама, заяви Сидеров.

Част от представеното на парада въоръжение няма аналог в света. Няма да правя сравнение с българския парад на 6 май, който беше жалко подобие на парад – с един-единствен хеликоптер и няколко автобуса „Чавдар“ – което всъщност доказва, че навремето сме произвеждали качествени автобуси.

Показаното на парада в Москва съдържа послание, че никой не трябва да подхожда лекомислено към Русия. Вашингтон отново се опитва да разпалва военни действия срещу Русия на територията на Украйна, с чужди ръце, разбира се.

Но поуките от Втората световна война трябва да бъдат на бюрото на всеки държавник и да се знае, че всеки, който е тръгнал срещу Русия, е завършил като Наполеон и Хитлер“, добави Сидеров.

Усилието на Русия да постигне икономическа самостоятелност и военен баланс, отказът да бъде колония на САЩ дразни Вашингтон и той прави всичко възможно да я изолира, да я унижи, посочи Сидеров.

Ако не беше Денят на победата и на руското оръжие, нямаше да има и Ден на Европа, а Европа щеше да е друга, заяви Сидеров.

Хитлер нямаше да бъде победен без огромната мощ на Руската армия. Западните държави, начело с Англия и Франция, подкрепяха Хитлер при неговия възход.

Хитлер имаше пълната подкрепа на западни и американски компании. Сега виждаме същото – сегашната американска политика е като английската през войната, защото САЩ по всякакъв начин се опитват да отслабят Европа – енергийно, икономически, и това се случва.

Европа е разединена, слаба, перспективата на Европейския съюз не е добра, защото Щатите прилагат своята политика, а повечето от държавниците в Евросъюза я изпълняват безкритично“, завърши Сидеров.

 

 

Източник: http://www.cross.bg

Posted on 10.05.2015, in Балканите and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 3 коментара.

  1. Ами, такава е, антиевропейска. Политика за раздори с Русия.

  2. ne vijdam za6o nqma komentari ili na nqkoi istinata ne mu e izgodna pak,jalko za nas 6oto si zaminavame kato naciq

  1. Pingback: Волен Сидеров: Политиката на САЩ е антиевропейска | РАДИО ЗВЕЗДА

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: