НОВИЯТ РУСКИ ТАНК „АРМАТА” ЩЕ ПРИНУДИ ЗАПАДА ДА СЕ ПРЕВЪОРЪЖАВА


НОВИЯТ РУСКИ ТАНК „АРМАТА” ЩЕ ПРИНУДИ ЗАПАДА ДА СЕ ПРЕВЪОРЪЖАВАВъзможностите на руския танк Т-14 „Армата” са безпрецедентни и ще се наложи западните страни да модернизират въоръжените си сили, за да догонят Русия, пишат немски СМИ.

Журналистите отбелязват, че бронята на руския танк не може да бъде пробита от нито един съществуващ в момента снаряд; освен това той е въоръжен с най-мощното в света оръдие.

Най-новите разработки на руския военнопромишлен комплекс ще принудят западните страни да побързат с модернизирането на своите армии, пише Stern. Не много често в света се появява съвсем нов боен танк.

Според автора на материала танкът „Армата” Т-14 е първата реална иновация на Русия след разпадането на Съветския съюз.

Немският „Леопард” е вече на 35 години, на толкова е и американският М1 „Абрамс”. „Армата” освен това използва най-добрите постижения на руското танкостроене – танкът е много бърз и маневрен, пише в статията.

На плоската му кула е монтирано 125-мм гладкоцевно оръдие, което по своите характеристики превъзхожда оръдието на немския „Леопард-2”.

Ако има калибър 152 или 155, това ще бъде най-мощното оръдие в света, подчертава изданието.

Главната иновация в танка е, че екипажът се разполага в специална защитена капсула в предната част на танка.

Екипажът на „Армата” ще бъде защитен най-добре отколкото във всеки друг танк.

„Армата” може да удря противотанкови ракети и дори да унищожава вертолети; той се управлява дистанционно с помощта на специални камери,които му осигуряват постоянен кръгов обзор.

Дистанционният режим на управление позволява да се предположи, че скоро на базата на „Армата” ще се появят „безпилотни танкове” и „танкове роботи”, пише в статията.

Ако Т-14 и неговите събратя оправдаят очакванията, те вероятно ще окажат огромен натиск върху западните армии в областта на модернизацията.

Наскоро руското министерство на отбраната публикува първите официални снимки на танка „Армата”.
НОВИЯТ РУСКИ ТАНК „АРМАТА” ЩЕ ПРИНУДИ ЗАПАДА ДА СЕ ПРЕВЪОРЪЖАВА
На сайта на военното ведомство фигурират още бойната машина на пехотата „Армата”, самоходната артилерийска установка „Коалиция-СВ”, подвижният противотанков ракетен комплекс „Корнет-Д”, бойната машина на пехотата „Курганец-25” и бронетранспортьорът „Курганец-25”.

НОВИЯТ РУСКИ ТАНК „АРМАТА” ЩЕ ПРИНУДИ ЗАПАДА ДА СЕ ПРЕВЪОРЪЖАВА

 

Източник: Издателство „Распер“

Posted on 08.05.2015, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 5 коментара.

  1. Мдам. Основното ненадминато каество на това недвижимо имущество е, че и с влекач не можеш да го поместиш. А да се качи на платформа по-висока от легнал полицай е научна фантастика. С тези си качества се превръща в незаобиколимо и непреодолимо препятствие и може да се реди по границата.

    • Чувам скърцане на зъби! Внимателната, да не ги потрошиш, брато! А танкът си го бива независимо от твоето скрибуцане…

  2. ДОБРЕ Е, ЧЕ ИМА ТАКИВА ДЪРВЕНИ ФИЛОСОФИ, (И ВСЕ БЪЛГАРИ ) КОИТО ЗАБЕЛЯЗВАТ ТОВА КОЕТО И СЪЗДАТЕЛИТЕ НЕ СА ВИДЕЛИ И ВДИГАТ ШУМОТЕВИЦА АЛА „КУТКУ ДЯК “ .

  3. Анонимен

    Много ще ги гледаме на картинка тези бойни единици, а можеше да имаме и ние от тях ама не наще подлоги прегърнаха US оръжията па и други остарели задни части. . .

  4. Танкът е четвърто поколение и в момента по нивото на активната си защита, радар, компютър, екипажна капсула, оръдие и мощност няма равен по света! Дано не се наложи някой да го изпробва върху себе си!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: