ПОЛЯЦИ МОЛЯТ ПУТИН ДА СПАСИ ХРИСТИЯНСТВОТО


ПОЛЯЦИ МОЛЯТ ПУТИН ДА СПАСИ ХРИСТИЯНСТВОТО Полски общественици и интелектуалци се обърнаха към Президента на Русия Владимир Путин с молба да защити християните в света.

В тяхното обръщение се казва:

„Като последица от „арабската пролет“ върху територията на Близкия изток се радикализираха ислямистите. Започна геноцид на християните, които умират с мъченическа смърт, без да намерят защитници сред западните държави. Загубите са огромни и необратими. (Според статистиките на ООН и Ватикана всеки 5 минути в света 1 християнин бива убит заради вярата си – по 100 хиляди годишно. Но това беше преди т. нар. „арабска пролет“. – б. пр.). Пролива се кръвта на нашите братя во Христе, разрушават се храмове и паметници на световната култура“.

Полските общественици и интелектуалци посочват, че докато се извършват тези страшни престъпления, Западът мълчи, защото, според тях, Европейският съюз и САЩ са загубили своята духовна енергия и не са в състояние да се противопоставят на ислямската експанзия и тероризъм. Те са способни само да култивират образа на исляма като източник на тероризъм.

„Уважаеми г-н Президент, обръщаме се към Вас като към лидер на световна държава, каквато се явява Русия, с молба да се намесите и защитите християните, които са убивани зверски пред очите на целия свят. Само Русия под Вашето ръководство може да прекрати по-нататъшните кръвопролития и ескалацията на преследването на християните“, – се казва в писмото.

Неговите автори посочват, че преди 2 години, благодарение на Господа Бога, светът видя как може да бъдат предотвратени въоръжени конфликти:

„Ефективната руска дипломация постигна ликвидиране на арсеналите от химическо оръжие в Сирия, благодарение на което изчезна поводът на Запада да разгърне война. Ние вярваме, че и сега викът за защита на невинните и беззащитни хора ще намери отклик в Русия“.

„Ние наблюдаваме с възхищение как Русия последователно следва пътя на възстановяване на реда и на великото християнско наследство, базирайки се на Евангелските принципи. (В периода 1990 – 2015 г. в Русия са построени и възстановени над 20 хиляди църкви – бел. пр.). Един от резултатите е историческото съвместно послание на църквите – католическата и Православната, от 17 август 2012 г., които призовават народите на Полша и Русия към помирение. Това е добър знак за нас.
Поляците и руснаците имат общи високи духовни цели. В днешната сложна ситуация поляците молят Господа за помощ в спасението на християните, които са убивани от ислямистите. Мъченическата смърт на невинните хора трябва да ни обедини около Истината, от която е израснала Християнската цивилизация на любовта и мира.
Господин Президент на Руската федерация! Ние вярваме, че Вие, Господин Президент, ще пожелаете да осъществите героичната мисия по защитата на християните в началото на ХХІ-ви век. Крайна цел на самопровъзгласената „Ислямска държава“ е завоюването на Рим и поставянето на мюсюлманския полумесец върху куполите на християнските храмове.

А пътят към тази свята цел нека Ви посочат Господ Иисус Христос и Неговата Пречиста Майка“.

Писмото е подписано от:

Анна Бдително

Богдан Каракули

Михаил Загозда

Владимир Боярски

д-р Яцек Едуард Овчарку

Брендов Йежи Ток

д-р Ричард Слезнак

Станислав Папа

Александър Сосновски

Станислав Задора

Евгения Микша

Артьом Гут

Ричард Тарулевич

Дариуш Хмел

Елизавета Манзел

Антон Манзел

Мартин Мак

Збигнев Валас

Ян Всол

Радослав Славомирский и др.

 

Източник: http://www.ruskline.ru

Превод: Любомир Чолаков

Източник: http://lyubomircholakov.blog.bg/

Advertisements

Posted on 29.04.2015, in Общество and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: