Вашингтон колонизира Европа


Вашингтон колонизира Европа

Снимка: LIVENEWS.BG

Председателят на Държавната дума на Русия обвинява европейските страни, че се подчиняват на САЩ във военните и политически отношения.

Председателят на долната камара на руския парламент Сергей Наришкин обвини САЩ, че се опитват да колонизират Европа с политиките си.

В статия за руското бизнес издание „Ведомости” той подчертава, че Вашингтон вече е поставил под свой контрол военната и политическата сфера на Европа и сега се опитва да стори същото с търговския и финансов сектор.

Според него САЩ се стремят към световно превъзходство и геополитиката на страната се опира на характера на колонизаторите.

Новите конфликти в различни региони на планетата често се появяват заради външни провокации, които показват, че инстинктите на колонизаторите не са изчезнали.

Те са изпълнени с нова сила и те са се превърнали в основна геополитическа стратегия на САЩ, продължава той.

Председателят на Държавната дума също обвинява европейските страни, че се подчиняват на САЩ във военните и политически отношения и предупреждава, че сега Вашингтон се опитва да контролира финансите и търговията на ЕС.

Той също коментира и темата за санкциите.

„Америка се нуждае от продължителна сага със санкциите, която е нарушение на международното право и атмосфера на информационна истерия с цел продължаване на ненаказания икономически бандитизъм”, смята Наришкин.

Той призова европейските граждани да си вземат практически заключения, които са важни за ново прегрупиране на силите, търсещи справедлив световен ред, базиран на правото.

® LIVENEWS.BG / Антоан Николов

Posted on 29.04.2015, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: