Diplomat: Танкът „Армата” – Бисер на бъдещите танкови сили на Русия


Diplomat: Танкът „Армата” - Бисер на бъдещите танкови сили на РусияТанкът е разсекретен, оръжейните му системи обаче остават тайна

Руските бронирани машини на платформата „Армата” демонстрират пълен разрив с наследството пот съветската епоха в системите на въоръжение, пише японското издание The Diplomat.

„Новите машини са конструирани от бял лист и представляват най-голямото изменение в серията руски бойни бронирани машини от 1960-1970-те години” – цитира изданието мнението на Николас де Ларинаг, експерт от лондонския център за отбранителни изследвания IHS Jane’s.

Бисер на бъдещите танкови сили на Русия ще стане основен боен танк Т-14, създаден на базата на универсалната класическа система „Армата”.

Неговите ключови особености се явяват дистанционно управляемия купол и разполагането на екипажа в бронирана капсула в предната част на корпуса на танка, пише The Diplomat.

Платформата „Армата” ще стане основа на повече от десет различни верижни машини, включително самоходна артилерийска установка, бронирана инженерна техника и бронетранспортьори, припомня изданието.

На първо място е посочена тежката бойна машина на пехотата Т-15, оборудвана с универсален боен модул „Епоха”.

Независимо че руското министерство на отбраната официално разсекрети новите бронирани машини и помести фотографиите им на своя сайт, всички системи на въоръжението на публикуваните снимки са прикрити и това прави първоначалният анализ на оборудването спекулативен, отбелязва The Diplomat.

 

 

Източник: http://www.blitz.bg

Posted on 26.04.2015, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: