US-журналист: САЩ не могат да се примирят с военната мощ на Русия


US-журналист: САЩ не могат да се примирят с военната мощ на Русия  Враг на Америка е всеки, който не й се възхищава и разполага със сила

Русия не е поклонник на империята САЩ, с което Вашингтон не може да се примири, заявява американският журналист Уилям Блум в интервю за RT.

Вече второ столетие, поне от 1890-те години, основната цел на Америка е световното господство. НАТО сега напълно споделя политиката на Вашингтон.

Алиансът сега е онази сила, с помощта на която САЩ провеждат своята външна политика и няма никакъв смисъл да се прави различие между американската външна политика и политиката на НАТО, заявява Блум.

„САЩ не искат да се примирят, че някой може да им застане на пътя на разширяване на империята, а Русия и Китай са единствените страни, които са способни на това” – твърди Блум.

„Вашингтон не иска мир или война. Той иска световно господство и ако той може да го постигне по мирен път, това е добре. Ако не може, то тогава ще води война. Всичко е много просто” – заявява Блум.

„Насилието и политиката на САЩ винаги са неотделими. Позволете ми накратко да припомня: От 1946 г. са предприети опити да бъдат свалени над 50 чужди правителства.

Вашингтон е направил опит да убие над 50 ръководители на чужди държави. САЩ са бомбардирали хора в 30 страни, потушавали са революции най-малко в 20 страни…

Това е рекорд, нямащ аналог в историята на човечеството, и няма основание да се мисли, че Вашингтон ще промени своята политика, ако, разбира се, на политическата сцена не се появят играчи с по-голяма сила, които действително могат да победят САЩ” – е убеден журналистът.

Русия има много мощни военни възможности и тя не е поклонник на империята САЩ, което, с поред журналиста, я превръща във враг на Вашингтон.

„Ето всичко, което е нужно, за да станете враг на САЩ: вие не се възхищавате от нас и имате военна сила” – обобщава Блум.

 

 

Източник: http://www.blitz.bg

Posted on 23.04.2015, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: