Френски политик за Украйна: ЕС не е длъжен да се подчинява на агресивната дипломация на САЩ


Френски политик за Украйна: ЕС не е длъжен да се подчинява на агресивната дипломация на САЩ НАТО е структура под дипломатическата опека на САЩ

Време е Евросъюзът да престане да се подчинява на агресивната политика на Вашингтон, заявил френският политик, лидер на партията „Партия на Франция” Карл Ланг в интервю за агенция Sputnik.

„В ситуацията с Украйна е крайно важно европейците да разберат: те са поотраснали и не са длъжни да се подчиняват на агресивната дипломация на американците или да следват империалистическата политика на САЩ” – отбелязал Ланг.

Според него, в разрешаване на украинският конфликт ЕС и Франция играят особена роля.

„Аз от самото начало считах, че в украинската ситуация ролята на ЕС и особено на Франция, е да се намери политическо решение, което да отчита политическите интереси на Европа, Украйна и Русия, без оглед на американската дипломация и интересите на САЩ, които не се стремят към мирно решение на украинската криза” – подчерта Ланг.

Що се отнася до членството на Франция в НАТО, то политикът е уверен, че като следва политиката на Алианса, Париж в определена степен обслужва дипломатическата стратегия, която не съответства на интересите на Европа, защото НАТО е структура под дипломатическата опека на САЩ.

 

 

Източник: http://www.blitz.bg

Posted on 19.04.2015, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: